Barbaros Şansal hakkında yeniden düzenlenen iddianame kabul edildi

Barbaros Şansal hakkında yeniden düzenlenen iddianame kabul edildi

Sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan modacı Barbaros Şansal hakkında yeniden düzenlenen iddianame kabul edildi.

Moda tasarımcısı ve LGBTİ hakları aktivisti Barbaros Şansal hakkında geçtiğimiz günlerde İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilen iddianame bu kez mahkeme tarafından kabul edildi. 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin kabulü ile birlikte duruşmanın 16 Mart'ta yapılmasına ve Şansal'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Barbaros Şansal hakkında geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianame gönderildiği mahkeme tarafından "kesin ve inandırıcı delil olmaması" nedeniyle iade edilmişti. Yeniden düzenlenen ve tekrar mahkemeye gönderilen iddianame bugün kabul edildi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç, "Barbaros Şansal hakkında İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Tutukluluğun devamına ve 16 marta duruşma günü verildi" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınan ve İstanbul'da linç girişimine maruz kalan modacı ve aktivist Barbaros Şansal, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilerek tutuklanmıştı.