Banvit, Brezilyalı gıda tekeline satıldı: Katarlılar şirkete ortak oldu!

Banvit, Brezilyalı gıda tekeline satıldı: Katarlılar şirkete ortak oldu!

Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından Banvit'in yüzde 79,48'ine denk gelen hisselerinin tamamı Brezilyalı gıda tekeli Brasil Foods'a satıldı. İmzalanan sözleşmeye göre Brezilyalı şirket, Katarlı Qatar Holding LLC ile ortaklık kuracak.

Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde üst sıralarda yer alan yarım asırlık Banvit, Brezilyalı gıda tekeli Brasil Foods'un (BRF SA) bağlı ortağı olan BRF GmbH'a satıldı. 

Banvit'ten yapılan açıklamada, "Şirketimizin hâkim hissedarları tarafından iletilen güncel bilgiye göre, Şirketimiz sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ine karşılık gelen hisselerin tamamının satışına ilişkin olarak 9 Ocak 2017 tarihinde hakim hissedarlar ile dünyanın en büyük gıda şirketlerinden olan Brezilya merkezli BRF S.A.’nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi imzalanmıştır" denildi. 

Açıklamada ayrıca Brezilyalı şirketin Katarlı bir başka şirketle ortaklık kuracağı belirtilerek, "Yine Şirketimize iletilen bilgiler çerçevesinde, Sözleşme'nin imzalanmasını takiben BRF GmbH ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC (“QH”) arasında, yüzde 60 BRF GmbH, yüzde 40 ise QH’de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık (“Yeni Ortaklık”) oluşturulacağı ve Yeni Ortalık'ın Sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralarak işlemin kapanışı ile birlikte, Şirketimizin paylarının yüzde 79.48'inin sahibi olacağı anlaşılmaktadır" denildi. 

DAHA FAZLA