'Bakire değil’ davası açan erkeğe ceza

'Bakire değil’ davası açan erkeğe ceza

Mahkeme, bakire değil diyerek eşine boşanma davası açan erkeği 'tam kusurlu' bularak cezalandırdı.

Foto: Arşiv

Ankara 4. Aile Mahkemesi, “bakire değil” diyerek eşini babasının evine gönderen ve boşanma davası açan damadı “tam kusurlu” buldu.

Dava dosyasına göre, görücü usulü evlenen İ.S. ile H.S.’nin düğün gecesinin ardından genç kadının ailesinin evine giderek kızlarının bakire olmadığını bildirdi. H.S., daha sonra aynı gerekçeyle kadına boşanma davası açtı.

‘KADIN İÇİN ONUR KIRICI’

İ.S. de avukatı Mahmut Aslan aracılığıyla, Ankara 4. Aile Mahkemesi’ne 200 bin TL’lik maddi-manevi tazminat talebiyle karşı boşanma davası açtı. Dava dilekçesinde, evlilik birliğinin kurulması için kadının bakire olmasının mevzuatta hiçbir şekilde zorunlu kılınmadığı hatırlatılarak, “Bu durumun kadının onurunu kırıcı bir durum olduğu aşikâr” dendi. Mahkeme, genç kadının bakire olup olmadığı konusunda rapor alınmasına karar verdi. Alınan raporda İ.S.’nin bakire olduğu anlaşılması üzerine, damat H.S.’nin tam kusurlu olması gerekçesiyle açtığı dava reddedildi.

ZORLA BEKARET RAPORUNA 20 BİN TL TAZMİNAT CEZASI

Genç kadının açtığı boşanma davası kabul edilerek tarafların boşanmasına karar verildi. İ.S.’ye 350 TL yoksulluk nafakası ve yeni bir hayat kurmakta çekeceği zorluklar nedeniyle de 15 bin TL tazminat ödenmesine de hükmetti.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre mahkeme ayrıca “başka birisiyle cinsel ilişkiyle girmekle itham edildiği, evden kovulduğu, bakire olup olmadığı yönünde rapor alınmaya zorlandığı, bu nedenle yaşadığı manevi acı ve ızdırap” gerekçesiyle İ.S.’ye 20 bin TL de manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

DAHA FAZLA