Bakanlıktan 'Efes'te düğün' açıklaması: 'Ülkemizin tanıtımı için'

Bakanlıktan 'Efes'te düğün' açıklaması: 'Ülkemizin tanıtımı için'

Kültür ve Turizm Bakanlığından, Efes Antik Kenti'nde düğün yapıldığı iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, iddialar reddedilerek söz konusu etkinliğin 'turistik bir etkinlik' olduğu ve tanıtım amacıyla yapıldığı belirtildi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde yer alan dünyaca ünlü Efes Antik Kenti'nde gerçekleştirilen bir etkinlik tartışma yaratmıştı. Etkinliğe ilişkin sosyal medyada yayılan ve 'düğün etkinliği' olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraflara ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığından açıklama yapıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Efes Antik Kenti'nde kesinlikle sünnet töreni, düğün, nişan ve nikah gibi törenler yapılmamaktadır" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"TURİZM VE TANITIM AMAÇLI ETKİNLİKLER YAPILIYOR"

"Yapılan etkinlikler tamamen turizm ve tanıtma hedefli olup, çoğunlukla gemi (kruvaziyer) ziyaretçileri için, turizm meslek kuruluşları, işletmeler, vakıflar, kamu kurum kuruluşlarınca Efes'in, İzmir’in, ülkemizin tanıtımı için yapılmaktadır. Etkinlikler genellikle klasik müzik dinletisi, kokteyl, yemek veya tiyatro oyunu olarak gerçekleşmektedir. Yapılan etkinliklerle ilgili bugüne kadar turizm meslek kuruluşları, işletmeler, katılımcılar, ziyaretçiler daima olumlu görüş ve takdir bildirmişlerdir.

"DÜĞÜN DEĞİL YEMEK ETKİNLİĞİ"

Haberde ve sosyal medyada paylaşımlarda kullanılan fotoğraflar, 27.06.2017 tarihinde Sea Song Tours tarafından Celsus Kütüphanesi önünde Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemeğe aittir. Şirket tarafından Bakanlığımızın ilgili birimi DÖSİMM'e tahsis ücreti ödenmiştir. Fotoğraflarda kütüphanenin önünde masaların ve sandalyelerin konulduğu zemin restorasyon çalışmalarından kalma, 1978 tarihli beton kaplamalıdır. Etkinliklerin alandaki tarihi ve arkeolojik yapıya zarar vermeyecek konum, mesafe ve nitelikte olmasına en yüksek düzeyde dikkat edilmektedir."