Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: Türkiye bu referandumun ertelenmesine de karşıdır

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi: Türkiye bu referandumun ertelenmesine de karşıdır

MGK toplantı kararlarını görüşmek için toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Bakanlar Kurulu Milli Güvenlik Kurulu kararlarını görüşmek için Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe'deki 21.30'da başlayan toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ IKBY tarafından alınan referandum kararına ilişkin Bakanlar Kurulu'nda gerçekleştirilen görüşmeleri açıklayarak şunları söyledi:

"IKBY'nin aldığı referandum kararı tüm boyutlarınla değerlendirilmiştir. Bu konuda neler yapılabileceği geniş kapsamlı değerlendirilmiştir. Daha sonra toplanan Bakanlar Kurulu'nda bu referandum tüm yönlerinle değerlendirilmişir. Referandumun olması durumunda Türkiye ne tür tedbirler alacaktır, değerlendirilmiştir. Öncelikle bu referandum gayri meşru bir referandumdur ve kabul edilemez. Bu referandum Türkiye'nin güvenliğine bir tehdittir. Bu referandum bölgenin barışına huzuruna güvenliğine tehdittir. Bu referandum bölgedeki huzursuzluğu daha da arttıracak, barış ortamını daha da bozacak ve birçok güvenlik riski ortaya çıkaracaktır. Bu referanduma komşu ülkelerin çoğu karşıdır. Irak, iran, Türkiye, İsrail dışında hepsi karşı. Bölgedeki Türkmenler, Araplar bu referanduma karşı. Kürtlerin içinde de birçoğu bu referanduma karşı.

Aklı selim ile hareket edin. Bu referandumdan vazgeçin, bu referandumu iptal edin. Bu konu duygusallıkla ele alınacak bir konu değildir, aklı selimle ele alınmalıdır. Bu referanduma iptale bir kez daha IKBY'yi davet ediyoruz. Böylece bölgede daha büyük sorunların çıkmasına engel olurlar. Bir hususun altını özellikle dikkat çekiyoruz. Türkiye bu referandumun ertelenmesine de karşıdır. Biz bu referandumun ileri bir tarihte yapılmasına da karşıyız. Türkiye ertelenmeye karşıdır ve referandumun iptalini istemektedir. Erteleme bugün tartışılan sorunları ileriye atmak anlamına gelir. Ertelemeyi Türkiye kabul etmemektedir.

Referandumun ital edilmesi ya da edilmemesi durumunda neler yapılacak hepsi değerlendirilmiştir, hepsi masadadır."