Bakandan Zarrab açıklaması: Canı cehenneme

Bakandan Zarrab açıklaması: Canı cehenneme

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD’de yargılanan ve itirafçı olduğu söylenen Reza Zarrab’a ilişkin “Canı cehenneme” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gündeme ilişkin Milliyet’e açıklamalarda bulundu. Ekonomideki dalgalanmalara ilişkin konuşan Zeybekci, söz konusu dalgalanmalardan spekülatörlerin çıkar sağladığını savunarak, “Spekülatör niye oynar, aradaki oynamalardan rant almak için. Aradaki kırılma bölgelerindeki farkı götürüyor” şeklinde konuştu.

Zeybekci, “Sarraf’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi” sorusu üzerine “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz. Türkiye’ye ne zararı olur, ne yapar? İtiraf etse ne diyecek? Ne itiraf edecek ki, Halk Bankası’nın yaptığı işlemlerin hiçbirinde usulsüzlük yok” yanıtını verdi.

Halkbank’ın işlemlerinin ‘şeffaf’ olduğunu iddia eden Zeybekci, Zarrab davasına ilişkin şunları söyledi:

“Ne itiraf edecek? Sonunda aracılık yapmış olan Halkbankamız var. Halk Bankasının yaptığı işlemlerin hiçbirinde, ne almışız enerji almışız karşılığında para vermişiz. İran bu parayı ambargo dışındaki aldığı tüm ürünlerin finansmanında kullanmış ve Halk Bankası bu paraları oralara ödemiş. Hiçbir şeyi saklı ve gizli yapmamış ve son derece şeffaf.”

Zeybekci de, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında ayyuka çıkan skandalları inkara devam ederken, kendilerine ‘tuzak’ kurulduğunu savunarak şunları söyledi: “17-25 Aralık’taki enstrümanlarının aynısı kullanılıyorlar. O dönem de 17-25’te bakanlar ve çocuklarıyla ilgili bulaştırma yapılmaya çalışıldı. Aynı şeyleri götürdüler. Aynı şekilde kendi amaçları için aynı yöntemi kullanarak bulaştırmak istiyorlar. Arkasındaki FETÖ kesinlikle. ABD yargısının ABD hükümetinin ne diyeceği ayrı mesele.”

‘ÇOK AZ ‘ASLA’ DERİM’

Nihat Zeybekci, ‘BDDK yönetmeliği çıktı, bankalara ilişkin tabela değişikliği Halk Bank’ın tabelasının değiştirilmesine yönelik bir hamle diye yorumlandı siz ne diyorsunuz?’ sorusuna ise apar topar karşı çıktı: “Asla öyle bir şey yok. Çok az şey için ‘asla’ derim. Ama böyle bir şey için asla ve asla böyle bir şey yok diyorum. Böyle bir şeye gerek görmüyoruz. Abdestimizden şüphemiz yok ve böyle bir şey olduğunda sonuna kadar mücadele ederiz en sert şekilde.”