Bakandan yeni ekonomi açıklaması: Kanlı canlı Türkiye

Bakandan yeni ekonomi açıklaması: Kanlı canlı Türkiye

Daha önce ülkenin ekonomik durumunu “ekonomi coştu” diyerek açıklayan Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye ekonomisinin rekorlar kırdığını iddia etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzincan'da AKP Erzincan 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı. Zeybekçi burada Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zeybekçi, AKP iktidarından önceki dönemlerden örnekler vererek yaptığı konuşmasında "Bu ülkeye IMF memuru geldiği zaman Cumhurbaşkanı, Başbakan hizaya geçerdi. Bu ülkede toplanan 100 liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu. Bunu yaptıklarında bu ülkede ne olur, taş üstüne taş konur mu, hizmet olur mu, devlet çalışır mı? diye konuştu.

“Bugün 100 liralık verginin 10 lirası faize gidiyor. Bundan bile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım razı değil. Bunu sıfıra indirene kadar durmak yok, yola devam." diyen Zeybekçi, Türkiye ekonomisinin dünyada 17’inci, Avrupa’da ise 6’ıncı büyük ekonomi olduğunu iddia ederek “artık çok daha kanlı canlı bir Türkiye var.” dedi.

'BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDIĞINDA BİR NUMARA OLACAĞIZ'

Zeybekçi ayrıca, “Bu yüce ülke, bu millet, bakın büyüme rekorları kırıyor. İhracat rekorları kırıyoruz. Bir yere yazın, 12 Aralık'ta üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandığında Türkiye dünyada bir numara olacak. Öyle laf veya gaz değil, göreceğiz tarihi de verdik" sözlerini sarfetti.

DAHA FAZLA