Bakan Zeybekçi: Devlette kadro yok kardeşim, özel sektöre git

Bakan Zeybekçi: Devlette kadro yok kardeşim, özel sektöre git

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, katıldığı işadamları etkinliğinde, devlette iş imkanı olmadığını ve yüksekokulların bazı bölümlerinden mezun olanların özel sektörde iş araması gerektiğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de yandaş Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği toplantıda konuştu. Zeybekçi konuşmasında işletme, iktisat ve 2 yıllık maliye, muhasebe mezunlarının kadro talepleri hakkında “Yok kardeşim kadro bekleme boşuna, özel sektöre gideceğiz” ifadelerini kullandı.

“Benim fabrikam dahil olmak üzere bütün fabrikaların tamamında işçi aranıyor şu anda, usta aranıyor, tekniker aranıyor. Diğer taraftan 5 milyon insan KPSS’ye giriyor, ne için? Devlete atanmak için. Bir şeyi yanlış yapıyoruz” diyen Zeybekçi, özel sektör güzellemelerinin ardından şöyle devam etti:

“Birbirimizi alkışlamak ve pohpohlamaktan da vazgeçelim artık. Yanlış yapıyoruz, hoş geliyor iyi geliyor bazı şeyleri söylemek. Geçtiğimiz günlerde bir milletvekilimiz 2 yıllık Maliye, Muhasebe Meslek Yüksekokulu mezunları ile daha doğrusu dernek üyeleriyle bir araya gelmiş. Bununla ilgili bana söylüyor ‘işte bunlarda atanma ve kadro bekliyor.’ Yok kardeşim devlette böyle bir kadro. Bu milletin kaynaklarının ve imkanlarının emanetçisi olarak söylüyorum devlette böyle bir kadro yok. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği o muasır medeniyetler seviyesine yürüyecek ise bırak namerde, merde dahi muhtaç olmayacak günlere yürüyecek ise bunu özel sektör eliyle yapacak devlet eliyle değil. Ben de işletme iktisat mezunuyum. Mail adreslerimize ve Twitter’dan geliyor ‘400 bin tane işletme iktisat mezunu kadro bekliyor’ diye. Yok kardeşim kadro bekleme boşuna, özel sektöre gideceğiz.”