Bakan Zeybekci 'dertli': Ne olur şu kuru konuşmaktan vazgeçelim

Bakan Zeybekci 'dertli': Ne olur şu kuru konuşmaktan vazgeçelim

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ne olur Türkiye'de artık şu kuru konuşmaktan vazgeçelim. Konuşalım da bu kadar öncelikli pozisyonda değil" dedi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 17. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri (EBBÖ) törenine katılıp bir konuşma yaptı.

"OTURUYORUZ KALKIYORUZ KUR DİYORUZ"

Konuşmasında döviz kurundaki artışın gündem olmasına tepki gösteren Zeybekci, "Biz bazen Türkiye olarak dirençliyiz, o konuda muhafazakarız. Oturuyoruz, kalkıyoruz, kur diyoruz. İşsizlikten daha mı önemlidir? Sanayinin kapasite kullanım oranlarından daha mı önemlidir? Cari açığımızdan, dış ticaret açığımızdan, bütçe açığımızdan ve büyüme oranlarımızdan daha mı önemli? Değil" dedi. 

"NE OLUR ŞU KURU KONUŞMAKTAN VAZGEÇELİM"

Bakan Zeybekci konuşmasının devamında, "Ekonomi dünyasına veya ekonomi basınına baktığımız zaman, demek burası talep görüyor. Demek ki insanlar bunu izliyor, ekonomi ile ilgili böyle bir ön kabul var. Ne olur Türkiye'de artık şu kuru konuşmaktan vazgeçelim. Konuşalım da bu kadar öncelikli pozisyonda değil" dedi. 

DAHA FAZLA