Bakan Tüfenkçi değişikliğe karşı çıkan vekilleri hedef gösterdi: 15 Temmuz’da bombalanan Meclis’i dün de işgal ettiler

Bakan Tüfenkçi değişikliğe karşı çıkan vekilleri hedef gösterdi: 15 Temmuz’da bombalanan Meclis’i dün de işgal ettiler

‘Başkanlık Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliği teklifine karşı çıkan CHP’lileri “ergenlerin üniversite işgali gibi” şeklindeki ifadelerle hedef alan Gümrük Bakanı Tüfenkçi, “15 Temmuz’da Meclis’i bombalayanların amacı Meclis’i çalıştırmamaktı. Dün de Meclis milletvekilleri tarafından işgal edildi” sözleriyle CHP’li vekillerin 'FETÖ’ tarzı davranışlarda bulunduğunu ima etti.

‘Başkanlık Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliği teklifine karşı çıkan CHP’lileri “ergenlerin üniversite işgali gibi orayı burayı işgal etme” şeklinde davranmakla hedef alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “15 Temmuz’da Meclis’i bombalayanların amacı Meclis’i çalıştırmamaktı. Dün de Meclis işgal edildi” şeklinde vekillere ‘FETÖ’ imasında bulundu.

Anayasa değişikliği teklifine karşı çıkan ve teklifin getireceği ‘Başkanlık Sistemi’ni istemediklerini ifade eden vekilleri hedef alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kendi sözleriyle kendi yaptığı eleştiriyi çürüttü. Konuk olarak katıldığı AA Editör Masası'nda "Millet onları ergen psikolojisi içerisinde üniversite öğrencileri gibi şu bölümü işgal ettik diye değil, hissiyatlarına tercüman olsunlar, temsil ettikleri kesimlerin hakkını orda savunsunlar diye gönderdiler” ifadelerini kullanan Bakan Tufenkçi, değişikliği istemeyen vekillerin itirazlarının aslında kendisinin önerdiği 'hak savunma' kapsamında yapıldığını görmezlikten geldi.

Meclis kürsüsünü işgal eden vekillerin başka yerlere mesaj göndermeye çalıştığını iddia eden Tüfenkçi, “Türkiye’yi germe, belki başka yerlere mesaj verme, toplumu germe adına dün gece talihsiz anı Meclis’e yaşattılar” dedi.

DEĞİŞİKLİĞE HAYIR DİYENLERİ 'FETÖ' GÖNDERMESİYLE HEDEF GÖSTERDİ

15 Temmuz’da Meclis’i bombalayanların amacının TBMM’yi çalıştırmamak olduğunu söyleyen Tüfenkçi, kürsüye çıkarak değişikliğe karşı çıkan vekilleri ‘FETÖ’cü gibi davranmakla suçladı.

Tüfenkçi sözleri şöyle: “15 Temmuz’da Meclisimiz bombalandı, Gazi Meclis oldu. O bombalayanların amacı Meclis’i çalıştırmamaktı. Dün gece de bu sefer de milletvekilleri tarafından tahrip edildi, işgal edildi, kürsüler söküldü, mikrofonlar kırıldı, milletimiz ibretle bu olayı gördü.”