Bakan Özhaseki: İstanbul'a en büyük ihaneti CHP yaptı

Bakan Özhaseki: İstanbul'a en büyük ihaneti CHP yaptı

Erdoğan'ın "İstanbul'a ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum" şeklindeki sözlerini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul'a en büyük ihaneti CHP yaptı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sultanahmet'teki İstanbul Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında bir basın toplantısı düzenledi.

"KENDİSİNİ ELEŞTİRMESİ GEREKİYORSA BUNU SÖYLEYEBİLİYOR"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'a ihanet ettik, ben de bundan sorumluyum" şeklindeki sözlerini değerlendiren Bakan Özhaseki, "Belki de Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gördüğü en dobra, en yiğitçe düşündüğünü söyleyen bir devlet adamıyla karşı karşıyayız. Yaptıklarını söylediği gibi eğer kendisini eleştirmesi gerekiyorsa, mertçe bunu söyleyebilen bir Cumhurbaşkanımız var" dedi. 

"İSTANBUL'A EN BÜYÜK İHANETİ CHP YAPTI"

"Keşke siyasi partilerimizin başındakiler de, ara ara kendilerini eleştirseler" diyerek sözü CHP'ye getiren, Özhaseki, 1994 yılından bu yana kenti kendilerinin ynetmesine rağmen İstanbul'daki sorunlardan CHP'yi sorumlu tutarak şunları söyledi:

Yaptıkları hataları insanlara doğruca söyleyebilseler. Keşke yalan söylemekten vazgeçseler. Bu bir dilek, bir temenni. Yaparlar ya da yapmazlar bilemem. Evet dünya güzeli bir kentte yaşıyoruz. Bu kentin halihazırdaki yapılaşması konusunda hepimizin eleştirileri var. Bu eleştiriler noktasında, doğrusu birçok ortak sorumluluk var. İlk yıllardaki İstanbul neden kayboldu? 90'lı yıllara kadar devam eden müthiş bir göç dalgası vardı. Bu göç dalgası sırasında kimler belediye başkanıydı ? Bugün durmadan Cumhurbaşkanını eleştiren, diline dolayan, bu yiğitçe sözünü ikide bir değişik manalarda kullanan ana muhalefet partisinin temsilcileri bir dönüp kendilerine baksınlar. Öğrenciliğim burda geçti. İstanbul'dan hiç kopmadım. CHP'nin burada belediyecilik yaptığı dönemi çok iyi hatırlıyorum. İstanbul'a en büyük ihaneti onlar yapmışlardır. Her tarafı kaçak yapıyla, gecekonduyla doldurmuşlardır. Gecekondu masum bir şey. Ama plan yapmayarak, alt yapısını vermeyerek , 'şuraları yapın', 'Allah kerim siz bizim adamımız olursunuz'. 'Arka bahçemiz olursunuz' mantığıyla yapılan işler bana göre İstanbul'a en büyük ihanettir. Son yıllarda sadece siluete bakarak bu konuda bir özeleştiri yapan Cumhurbaşkanımıza söz söylemek, CHP'nin haddi değildir. CHP eğer bir söz söyleyecekse, şöyle bir geçmişine bakarak yaptıklarını bir gözden geçirecek, çöp dağları, susuzluk, bütün kaçak yapılara kapı açmak. 'Yapın, bir takım ideolojik hareketler bizi desteklersiniz' , 'arka bahçemiz' olursunuz mantığı. Bunları hep yaşadık.