Bakan 'müjdeledi': İstanbul'da iki dev ilçe kuruluyor

Bakan 'müjdeledi': İstanbul'da iki dev ilçe kuruluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un iki yakasında iki "dev ilçe" kuracaklarını açıkladı.

AKP'nin 17 Ağustos 1999 depremini bahane ederek başlattığı rant merkezli "kentsel dönüşüm" faaliyetleri yeni bir evreye taşınıyor. Hürriyet'te yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un iki yakasında iki ayrı "dev ilçe" kuracaklarını açıkladı. 

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BU İKİ DEV İLÇE ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK"

Çalışmaların "depreme hazırlık" kapsamında sürdürüldüğünü iddia eden Bakan Özhaseki, "Öyle askeri alanlar var ki, şehrin hafif kenarlarında, iki tane ağaç bile yok. İstanbul’da Avrupa Yakası’nda böyle bir alan tespit ettim. O tespit ettiğim alan kabul görürse, yeni bir şehir kurulur ve en az 10 ilçenin kentsel dönüşümünü orada yapabiliriz. Anadolu Yakası’nda da benzer bir yer tespit ettik. İstanbul’da kentsel dönüşümü bu 2 dev ilçe üzerinden yürütmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı. 

"BENİM KURACAĞIM ŞEHİR..."

Özhaseki, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, kurulan iki ilçeye ilişkin, "Avrupa Yakası’nda belirlediğimiz yeni ilçe içine 10-12 ilçe alacak büyüklükte. Anadolu Yakası’ndaki de 8-10 ilçeyi alır. Biri askeri alan, diğeri o kadar askeri gözükmüyor. 1 ay içinde netleşecek. Benim kuracağım şehir Avrupa yakasında 1 milyon nüfuslu olacak. Hiçbir yükseltisi yok. Mahalle dokusunda olacak" ifadelerini kullandı. 

"EN GEÇ 5 YIL İÇİN YEPYENİ BİR ŞEHİR ÇIKAR"

Yeni kurulacak ilçelere diğer ilçelerden yerleşimlerin taşınacağını belirteren Özhaseki, "İstanbul’da Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi’nin olduğu çevreyi çok yakından ilgilendiriyor. İkinci halkada Fatih, Bahçelievler, sonra Avcılar en çok risk taşıyan yerler. En geç 5 yıl içinde yepyeni bir şehir çıkar" dedi.

DAHA FAZLA