Bakan Kaya, istismarda suçu çocuklara attı: 'Mahremiyet eğitimi vereceğiz'

Bakan Kaya, istismarda suçu çocuklara attı: 'Mahremiyet eğitimi vereceğiz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarını önlemek için çocuklara 'mahremiyet eğitimi' verileceğini söyledi. İlerici Kadınlar'dan ise Bakan Kaya'ya tepki geldi: "İktidarınız boyunca kadın ve çocuk haklarını gasp ettiniz şimdi de suçu çocuklara atıyorsunuz."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CNN Türk'te Hakan Çelk'in sorularını yanıtladı. 

Kadına ve çocuklara yönelik cinsel ve fiziksel şiddeti önlemek konusunda Türkiye'de yürürlükte olan yasaların Avrupa ülkeleri ortalamasından daha iyi olduğunu iddia eden Bakan Kaya, uygulamada sorunlar yaşandığını ileri sürdü.

Hakim, savcı, kolluk kuvvetlerinin yasalara uygun davranmadığını söyleyen Kaya,  "Ama hukuki yaptırımla bunun üstesinden gelemiyoruz maalesef. Farkındalık oluşturacağız, çocuklarımızı koruyacağız ve eğitim vereceğiz" dedi.

Çocuklara ‘mahremiyet eğitimi' verileceğini açıklayan Kaya, "Çocuklar kendisini korumayı öğrenecek, çünkü biliyorsunuz artık kız çocuğuna da erkek çocuğuna da taciz olaylarını sıklıkla duyuyoruz. Çocuk kendi bedenini korumayı öğrenecek, bir yabancıya bedenini dokundurmayacak, onun izni olmadan bedenine dokunmasına izin vermeyecek. Bununla ilgili çalışıyoruz. Bunun yolu eğitimden geçer" ifadelerini kullandı. 

İLERİCİ KADINLAR'DAN TEPKİ!

İlerici Kadınlar Meclisi ise sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla, Bakan Kaya'ya tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "İktidarınız boyunca kadın ve çocuk haklarını gasp ettiniz şimdi de suçu çocuklara atıyorsunuz. Yasalardan önce sizin zihniyetinize ve amacınıza bakalım. İşin kaynağı sizin zihniyetiniz. Yetersiz olan sizsiniz. Cinsel suçlarda mağdurları suçlayan uygulayıcılar (mahkemeler) sizden cesaret alıyor tıpkı tecavüzcüler gibi. Siz ki tecavüzücüleri aklamak için gece yarısı meclisten yasa geçirmeye çalışan bir partisiniz. Şahısınız ve partiniz bu ülke çocuklarının düşmanısınız geleceğimizi karartmanıza izin vermeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, Bakan Kaya'nın açıklaması üzerinden başkanlık karşıtı mesaj verilerek, "Çocuklarımız için, geleceğimiz için, istismarsız tecavüzsüz bir gelecek için de 'hayır'" denildi. 

DAHA FAZLA