Bakan Işık'tan 'zehirlenme' açıklaması: Son günlerde bölgede depremler var

Bakan Işık'tan 'zehirlenme' açıklaması: Son günlerde bölgede depremler var

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa'daki zehirlenme olayına ilişkin, "Son günlerde bölgede depremler var, acaba yeraltı sularından buraya karışma mı var buna bakacağız, altyapımızda sorun var mı hemen değerlendireceğiz." açıklamasını yaptı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Manisa'da yaşanan kışlada zehirlenme skandalına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yaptı. 

"SON GÜNLERDE DEPREMLER VAR..."

Zehirlenmenin nedenine ilişkin ilginç bir açıklama yapan Işık, "Son günlerde bölgede depremler var, acaba yeraltı sularından buraya karışma mı var buna bakacağız, altyapımızda sorun var mı hemen değerlendireceğiz." dedi.

"ŞİRKETİN DİĞER İHALELERİNİ FESHEDEMEYİZ"

Binlerce askerin zehirlenmesine yol açan firmayla sözleşmenin feshedildiğini açıklayan Bakan Işık'a bir milletvekili, "Bu fesih, sadece Manisa'daki yemek ihalesini mi kapsıyor, yoksa firmanın diğer yerlerdeki ihalelerini de etkiliyor mu?" sorusunu yöneltti.

Bakan Işık ise yanıtında, "Bu konu İhale Kanunu'nda düzenlenmiş. İhale Kanunu'nda, mevcut yerdeki sözleşmesi feshedildiğinde en az bir yıl sürede, bazen iki yıl sürede, bazen de belli şartlar dahilinde beş yıla kadar ihale yasaklısı konumuna geliyor. Ama şu anda diğer yerlerde devam eden hizmetlerinde kanuna göre sorun yoksa, onu feshetme hakkına sahip değiliz. Ama bundan sonra gireceği tüm ihalelerde, bütün kamuda yasaklı hale geliyor." ifadelerini kullandı. 

"ZEHİRLENME BAŞKA SEBEPLERDEN DOLAYI OLABİLİR"

Bakan Işık açıklamasının devamında, "Sözleşmesini feshettiğim bir firma ile ilgili, gıda zehirlenmesi değildir diyerek ne elde edeceğim? Aksine benim için en kolay yol, bu da gıda zehirlenmesidir diyip, zaten firmaya faturayı kesmişim... Hayır, ben oradaki askerlere, onların ailelerine ve millete olan saygımdan dolayı diyorum ki... Bana askerlerin bazıları, 'ben hiç yemek yemediğim halde zehirlendim' dedi. Demek ki başka sebeplerde olabilir. Hiç bir sebebi, ihtimali dışlamadan gerekli tüm araştırmayı yapmak benim boynumun borcudur." şeklinde konuştu.