Bakan Işık'tan 'karargah rahatsız' haberine ilişkin açıklama

Bakan Işık'tan 'karargah rahatsız' haberine ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanı Işık, Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine ilişkin, "Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak, TSK’ya yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içinde olanlara çağrım, bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bana söyleyin" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de Gümüşhaneliler Vakfı 20’nci Genel Kurulu’na konuşmacı olarak katıldı. 

"TSK MANEVİ DEĞERLERİMİZE SONUNA KADAR BAĞLIDIR"

Yaptığı konuşmada Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' başlıklı haberine ilişkin açıklamada bulunan Bakan Işık, "TSK içindeki hainlerden temizlendikçe, milletiyle el ele verdikçe, bazı mihraklar rahatsızlık duyuyorlar. Evet TSK, milli ve manevi değerlerimize sonuna kadar bağlıdır" dedi. 

"VARSA SÖYLEYECEĞİNİZ BANA SÖYLEYİN"

Bakan Işık açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

[ih2]

"Böyle bir kurumu gündelik tartışmaların içine çekerek siyasetin içine çekmeye çalışmak, TSK’ya yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Buradan bu gayret içinde olanlara çağrım, bu işten vazgeçin. Varsa söyleyeceğiniz bir şey bana söyleyin. Bu kadar büyük başarılara ardı ardına imza atan TSK’ya haksız ve mesnetsiz eleştiriler yöneltmek, iyi niyetle izah edilebilecek bir durum kesinlikle olamaz. Bu coğrafyada çocuklarımıza çok daha güçlü bir Türkiye bırakmak istiyorsak, TSK’yı hem çok güçlü tutmak durumundayız insan kaynağını hem de onu çok güçlü silahlarla ve mühimmatlarla donatmak durumundayız".

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi  Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın imzasıyla askeri kaynaklara dayandırılan 'karargah rahatsız' başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde son dönemde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a yöneltilen eleştirilere dair askeri kaynakların açıklamalarına yer verildi.