Bakan Eroğlu: Ayvalık'taki yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz

Bakan Eroğlu: Ayvalık'taki yangında sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ayvalık'ta meydana gelen yangında bir sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz ama netleşmedi. Jandarmamız ve polisimiz bu olayı araştırıyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış törenine katılmak üzere geldiği Niğde'de, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Şeytan Sodrası'nda meydana gelen yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"SABOTAJ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Niğde Valiliği'ndeki basın toplantısında konuşan Eroğlu, "Ayvalık'ta meydana gelen yangında bir sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz ama netleşmedi. Jandarmamız ve polisimiz bu olayı araştırıyor" dedi.

"EKİM VEYA KASIMDA FİDAN DİKİMİ YAPACAĞIZ"

Bakan Eroğlu, bölgenin yeniden ağaçlandırılacağını belirterek, "Hemen toprak işlemine başlayın dedim. Birkaç sanatçı da tweet atmış 'Veysel hoca buraya hemen ağaç dik, dikersen bizde geleceğiz' diye buyurun toprak işlemi başladı ekim veya kasım ayında fidan dikimi yapacağız. 1 metrekaresini dahi hiç kimseye tahsis etmeyeceğiz. Dolayısıyla 1 yıl zarfında da biz orayı tamamen yeşil yaparız." ifadelerini kullandı. 

"İSMİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Bakan Eroğlu ayrıca, bölgenin adını değiştireceklerini belirterek, "Ben orayı görmüştüm güzel bir yer Şeytan Sofrası isimi verilen bir yer ama biz ismini değiştireceğiz, Cennet Sofrası ismini vereceğiz" dedi. 

DAHA FAZLA