Bakan 'eğitimde kalite'den tarikatlaşmayı mı anlıyor?

Bakan 'eğitimde kalite'den tarikatlaşmayı mı anlıyor?

Okul ziyaretinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 'eğitimde kalite' hususunda eksiklerinin olmadığını öne sürdü.

Manisa’da bir okulu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’de AKP iktidarı tarafından eğitimin kaliteli hale getirildiğini iddia ederek, “Avrupa’dan hiçbir alanda eksiğimiz yok” dedi.

“Bugün eğitimimiz düne göre çok daha iyi. Eğitimin amacı kendimizi ifade etmektir. Evlatlarınız sizden daha iyi kendilerini ifade edebiliyorlar. Bizler konuşamazdık, bizim çocuklarımızın kendini çok iyi ifade ediyor. Eğitimin amacı budur” diyen Yılmaz, 12 Eylül ve AKP dönemini kıyaslayarak, “Milli gelirimizin yüzde 6.2’sinden daha fazlasını eğitime ayırıyoruz. 1980’de milli eğitime ayrılan pay milli gelirin yüzde 1.2’dir” ifadelerini kullandı.

AKP İÇİN ‘KALİTE’: EĞİTİMDE TARİKATLAŞMA  

Bakan Yılmaz’ın “eğitimde kalite” ile ne ifade ettiği bilinmez ancak AKP iktidarı boyunca eğitimde dinselleşme hızla artarken Atatürk İlke ve İnkilapları gibi dersler müfredattan çıkarıldı.

Evrim konusu da Biyoloji dersi müfredatlarından çıkarılırken, geçtiğimiz günlerde 1 milyon çocuğun tarikatların elinde olduğunu açıklayan ‘eğitimde tarikatların etkisi’ raporu yayınlandı.

DAHA FAZLA