Bakan Çavuşoğlu: Sana hesap mı vereceğim, istediğim ülkeyle ilişkimi düzeltirim

Bakan Çavuşoğlu: Sana hesap mı vereceğim, istediğim ülkeyle ilişkimi düzeltirim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan AKP'lilere hitap etti. AB ülkelerinin Türkiye'nin patronu gibi davrandığını belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu:"Türkiye'yi ve Türk milletini kimseye ezdirmeyiz, bu büyük milletin, onların verdiği destekle sizlerin dualarıyla göğsümüzü gere gere her yerde savunuruz. Daha önce uçak düşürme hadisesinden önce, 'Rusya ile ilişkilerinizi neden bozdunuz, düzeltmeniz de fayda var' diyordu. Şimdi ise aynı kişiler, 'Türkiye, Rusya ile ilişkilerini düzeltti, Türkiye Batı'ya sırtını mı çeviriyor, acaba yön mü değiştiriyor?'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan AKP'lilere hitap etti. AB ülkelerinin Türkiye'nin patronu gibi davrandığını belirten Çavuşoğlu, "Kardeşim sana hesap mı vereceğim, ben istediğim ülkeyle ilişkilerimi düzeltirim. Hangi ülkeyle hangi uluslararası örgütle ilişkilerimi nasıl, hangi düzeyde geliştireceğimi sana mı soracağım? Sen benim patronum musun?" şeklinde konuştu. 

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Daha önce uçak düşürme hadisesinden önce, 'Rusya ile ilişkilerinizi neden bozdunuz, düzeltmeniz de fayda var' diyorlardı. Şimdi ise aynı kişiler, 'Türkiye, Rusya ile ilişkilerini düzeltti, Türkiye Batı'ya sırtını mı çeviriyor, acaba yön mü değiştiriyor?' diyor. 

Kardeşim sana hesap mı vereceğim, ben istediğim ülkeyle ilişkilerimi düzeltirim. Hangi ülkeyle hangi uluslararası örgütle ilişkilerimi nasıl, hangi düzeyde geliştireceğimi sana mı soracağım? Sen benim patronum musun? Türkiye, özgür bağımsız bir ülkedir, her politikasında olduğu gibi dış politikasını da hür iradesiyle belirler. Adam olursan seninle de iyi ilişkiler kurarız ama hainleri desteklersen, Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyarsan, bu milletin büyüklüğünden ve dirayetinden rahatsız olursan, o zaman seninle ilişkilerimiz de farklı olur. Bu kadar açık, net konuşuyoruz."

'UZAKTAN BİZE DERS VERMEYE ÇALIŞMAYIN'

Çavuşoğlu, "Bunu sorarken de AB imiş, Avrupa Konseyiymiş, yok Birleşmiş Milletlermiş, yok diğer örgütlermiş, onlara şunu söylüyoruz. Bir sorunuz varsa sorun, bir bilgi almak istiyorsanız buyurun, gelip ziyaret etmek istiyorsanız buyurun ama uzaktan ahkam kesmeyin, uzaktan bize ders vermeye çalışmayın, bizi engellemeye çalışmayın. Siz ne derseniz deyin bunların hesabını soracağız" dedi.

'BULGARİSTAN'A HEYET GÖNDERİYORUZ'

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen askerlerin hala arandığını belirten Çavuşoğlu, "Onların da hesabını soracağız, Ankara'da hukuka teslim edeceğiz. Yurt dışına kaçanları da geri getireceğiz, Bulgaristan'a bir heyet gönderiyoruz, orada bir hain var, daha önce gitmişti onu da getireceğiz" ifadelerini kullandı.