Bakan Ağbal açıkladı: Patronlar vergi ödemiyor

Bakan Ağbal açıkladı: Patronlar vergi ödemiyor

Maliye Bakanı Ağbal, mevcut KDV sisteminin 'sürdürülebilr' olmadığını belirterek, 1 milyonun üzerinde işletmenin KDV ödemediğini açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) Genişletişmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda 'Katma Değer Vergisi (KDV) Reformu'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

KDV sisteminden birçok kesimin şikayetçi olduğunu belirten Ağbal, kendilerinin bu sistemden memnun olmadıklarını belirtti. Oldukça az sayıda firmadan KDV topladıklarını aktaran Ağbal, 1 milyonun üzerinde işletmenin hemen hemen hiç KDV ödemediğini bildirdi.

Bakan Ağbal, "Sistem, bu haliyle sürdürülebilir değil. Yatırımın, üretimin, istihdamın ve ihracatın önünde ciddi bir engel oluşturuyor. Mevcut KDV sistemi yerli üretimin aleyhine çalışyor. İthalat yapmak daha cazip. bütün bunları gördüğümüz noktada, '32 yıllık kanunun artık reforma tabi tutulma zamanı gelmiş' dedik" ifadelerini kullandı.

Ağbal, açıklamasında ayrıca devletin de piyasa borçlu olduğunu belirterek, "Ciddi anlamda işletmelerimizin mevcut sitem dolayısıyla birikmiş alacakları var. Biz size borçluyuz yani bu çalışmalar sırasında onu da gördük. Reel sektörün devletten 140 milyar lirayı aşan bir KDV alacağı var." diye konuştu.

DAHA FAZLA