Bahçeşehir Göleti davasında hukuk skandalı: İdare Mahkemesi Danıştay'ın kararına uymadı

Bahçeşehir Göleti davasında hukuk skandalı: İdare Mahkemesi Danıştay'ın kararına uymadı

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Danıştay 8. Dairesi’nin Bahçeşehir Göleti’nin satışı işlemlerinin durdurulması yönündeki kararına uymadı. 

Nisan ayında Danıştay 8. Dairesi, Bahçeşehir Gölet bölgesinin satılmasına yol açan Belediye Meclisi kararının hukuka aykırı olduğuna hükmetmişti. Mahkeme kararında, Belediye Meclisi'nin bu yönde bir karar verme yetkisinin bulunmadığını, taşınmaz satma yetkisinin Belediye Başkanı'na devredilemeyeceğini belirterek, çevreciler tarafından açılan davanın aleyhinde karar veren İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin kararını bozmuştu.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi ise, satışın iptali için davacı tarafından gösterilen delillerin somut bilgi ve belgeye dayanmadığını söyleyerek önceki kararında ısrar etti.

Bölgede yaşayan yurttaşlar tarafından açılan ve avukatlığını Murat Kara’nın yaptığı davada, satış için Belediye Başkanı’nın yetkilendirildiği Belediye Meclisi toplantısında konunun usulünce açılmadığı, toplantı sırasında muhalefet üyelerinin darp edildiği iddia edilmişti. Danıştay da, iddiaları değerlendirmiş ve “Belediye Başkanı dahi olsa tek kişiye bu kadar yetki verilemez” diyerek satışın kanuna aykırılığına hükmetmişti.

DAHA FAZLA