Bahçeli'den TTB’ye saldırı, Saray'a mesaj: Kapatılsın

Bahçeli'den TTB’ye saldırı, Saray'a mesaj: Kapatılsın

Saray’ın ortağı Bahçeli, grup toplantısında barış çağrısı yapan TTB’li hekimlere saldırdı. Yurt genelindeki hekimlerin üyesi olduğu kurumu vatan hainliği ile suçlayarak hedef gösteren Bahçeli, "kapatılmalı" dedi.

İleri Haber

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Grup Toplantısı’nda 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' diyen Türk Tabipler Birliği'ni (TTB) hedef gösterdi. Yurt genelinde hekimlerin büyük çoğunluğunun üye olduğu kurumu 'vatan haini' olarak suçlayan Bahçeli, TTB’nin hekimlik düşmanı olduğunu öne sürerek akıl almaz laflar sarf etti.

Savaşın ölüm getirdiğini belirten TTB'li hekimler, ölüme karşı yaşam çağrısı yapmış, savaşa karşı barışı savunmuşlardı. Afrin operasyonunun ardından 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' başlıklı açıklamasu gerekçe gösterilerek, günlerce hedef gösterildikten sonra geçen hafta gözaltına alınan TTB Merkez Konseyi üyeleri dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, TTB'yi yeniden hedef göstererek, iktidardaki ortağı AKP ile birlikte hekimlere yönelik linç kampanyasını sürdürmekte kararlı olduğunu gösterdi.

Bahçeli şunları söyledi:

'HEM DOKTORUM DİYECEKLER HEM SAĞLIKTAN BAHSEDECEKLER’

- TTB, 'Savaş bir halk sağlığı sorunu' derken vatan hainliği suçu işlemiştir. TTB Türk düşmanıdır, hekimliğin düşmanı, hekimliğin yüz karasıdır. Kapısı kapatılmalıdır. Hem doktorum diyecekler, hem de katillerin safına girip sağlıktan bahsedecekler. Derhal, çok acil, çok seri şekilde hakkında hukuki ve yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalıdır.

- (Fransa'nın Afrin operasyonu için işgal yorumu) Türk milleti ile işgal kelimesi asla örtüşmemektedir. Fransa bize neyi anlatmaktadır? Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır.

- ABD art niyetli tavır içerisindedir. NATO nerededir, niye sessizdir?

- Sınır ötesindeki terör yuvaları başlarına yıkılmalıdır.”

'GEREKİRSE AFRİN'E GİDERİM'

"- Bozkurt işaretinin İslam ruhuna aykırı olduğunu söylemek için haçlı beşiğinde sallanmak yeterli olacaktır. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam ruhunu. Bozkurt asırlar boyunca Türk milletinin asırlar boyunca ufuk çizgisi olmuştur. Bozkurt çakalla karışmaz. Çakalla bir tutulmaz. Çakallara, sırtlanlara baksınlar. Gerekirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider, yaşadığım canı seve seve feda ederim."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bahçeli’nin TTB’yi hedef alan ve Afrin’e gidebileceğini söyleyen sözleri ise sosyal medyada büyük tepki çekti.

TTB’yi hedef alan Bahçeli’ye “Seni Türk hacamatçılarına emanet edelim” tepkisi gösterilirken, “Gerekirse Afrin’e giderim” iddiasına ise şu yorumlar yapıldı:

“- Bu kadar kuru sıkı konuşanlardan çekti ülke hep ne çektiyse

- ZİYAAAAAAAAAAAAA (Bir yeşilçam filminde küçük yeğenlerine asılsız, abartılı hikayeler anlatan amcaya, babadan gelen tepkiye gönderme)

- Düz yolda yürüyemiyor Afrin’e gidecekmiş, peh.

- Gerekirse ne zaman? Bence tam zamanı şimdi. Konuşmakla, atıp tutmakla olmuyor. Hadi buyrun gidin. Kim tutuyor sizi ki!

- Şimdiye kadar beklediğin hata”