Bahçeli'den 'Kürdistan bayrağı' açıklaması: 'Üzülüyoruz'

Bahçeli'den 'Kürdistan bayrağı' açıklaması: 'Üzülüyoruz'

MHP lideri Bahçeli, "Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi? Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam.Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz. Dikkat edelim; bir çivi yüzünden bir nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir süvari, bir süvari yüzünden bir ordu kaybedilebilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

"TÜRK VATANINDA SÖZDE KÜRDİSTAN BAYRAĞI DALGALANIYORSA..."

Bahçeli, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin Ankara'yı ziyareti sırasında Atatürk ve Esenboğa havalimanlarına IKBY bayrağı asılmasına bir kez daha tepki göstererek şunları söyledi:

"Bayrak derken egemenliği anlarız. Hür yaşamayı anlamlandırırız. Bağımsızlığın sembol ve timsali olduğunu anlatırız. Bayrak; milli namus ve şerefin göklerde dalgalanan itibar ve görkemidir.Peki 26-27 Şubatta İstanbul ve Ankara’ya astırılan bez parçası nedir? Türkmenlere kan kusturmuş, teröre destek vermiş, işlenmiş suç ve cinayetlere ortak olmuş birisinin bayrağı olsa ne yazar, olmasa ne çıkar? Türk vatanında sözde Kürdistan bayrağı dalgalanıyorsa, buna niçin sessiz kalalım, bunu nasıl sineye çekip görmezden gelelim?"

"MİLLİLİK ÖVGÜLERİ YAPARKEN YÜZÜMÜZÜ KARA ÇIKARACAK EYLEMLERDEN DOLAYI ÜZÜLÜYORUZ"

Başbakan Binali Yıldırım'ın bayrak tartışmalarına ilişkin sözlerini eleştiren Bahçeli, "Sayın Başbakan, talihsiz şekilde,“bugünlerde bir bayrak hikayesidir gidiyor”dedi. Bilmelidir ki, bayrak hikaye değildir, haya ve hakikattir. Bu hakikat ise şerefli Türk bayrağıdır; ona eş tutulmaya kalkılan ise basit bir bez parçasıdır." dedi. 

Bahçeli açıklamasının devamında, "Ne oldu da Barzani Türkiye’de, hem de şu nazik ve hassas dönemde ağırlandı? Hangi bölgesel ve küresel politikanın yörüngesine girildi? Eğer Barzani, bize tercih ediliyorsa, ki bu da bir tercihtir, asıl bunu iyi niyetle yorumlayamam, samimiyetle okuyamam.Sayın Başbakan’a millilik övgüleri yaparken, mahcup olacağımız, yüzümüzü kara çıkaracak misal ve eylemlerle karşılaşmaktan üzülüyoruz. Dikkat edelim; bir çivi yüzünden bir nal, bir nal yüzünden bir at, bir at yüzünden bir süvari, bir süvari yüzünden bir ordu kaybedilebilir" ifadelerini kullandı. 

"SİZ GİDİN FETÖ'YLE DERTLENİN"

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'yi de hedef alan Bahçeli, "CHP sözcüsü, konuyla ilgili anlatacağımız şeyleri merak ediyordu. Fakat kendi liderinin suskunluğunu görmemiş olacak ki es geçmiştir. Biz dün konuştuk, yine konuşur; inanmışlıkla eleştirilerimizi yaparız. CHP sözcüleri siz gidin PYD, PKK, FETÖ’yle dertlenin,derdinize yanın. Bize laf sokuşturmaya, parmak sallamaya çalışanlara bir baksanız arı gibiler, ağızlarından bal damlıyor, ama kuyruklarında da zehir." ifadelerini kullandı. 

"ZAVALLI KALEM YOBAZI MAHKEMEYE VERECEKMİŞ, DURMASIN"

Bahçeli, kendisini mahkemeye verecek Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye de yanıt vererek şunları söyledi.

"MHP’yi, Kürt kökenli kardeşlerimin karşısında göstermeye çalışan bir zavallı kalem yobazı da, şahsımı mahkemeye verecekmiş. Durmasın! Değil bu dünyada,Mahkem-i Kübra’da bile bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışanlardan asıl ben davacıyım.Bunlarla da millet adına yüzleşeceğim Türk-Kürt ayrımını kışkırtanlardan, MHP’ye kara çalanlardan alacaklıyım. Toprak olsam yine peşlerindeyim, yakalarından tutacağım".

"16 NİSAN'DA EVET DİYECEĞİZ, YEMİN ETTİK, DÖNMEYECEĞİZ"

Bahçeli açıklamasının sonunda bir kez daha 'evet' kararını vurgulayarak, "Biz 16 Nisan’da millet için evet, devlet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. Ve hakkın hukukun safında evet diye yağacağız. Yemin ettik, dönmeyeceğiz. Döndürmeye çalışanlara bakmayacağız. Tuzak kuranlara aldanmayacağız, üzerimize oynayanlara kanmayacağız" ifadelerini kullandı.