Bahçeli'den 'karargah rahatsız' açıklaması: Asker de, hükümet de bizimdir!

Bahçeli'den 'karargah rahatsız' açıklaması: Asker de, hükümet de bizimdir!

MHP lideri Bahçeli, Hürriyet'in 'karargah rahatsız' haberi sonrası başlayan tartışmalara ilişkin, "FETÖ, PKK, IŞİD, PYD/YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye'ye yöneltmişken iç sorunlar gaflettir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye çanak tutan asla bizden değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mecliste partisinin grup toplantısında konuştu. 

"GENELKURMAY KAMUOYUYLA İLETİŞİME GEÇMİŞSE BİR SORUN VAR DEMEKTİR"

Hürriyet'in çok tartışılan 'karargah rahatsız' haberine ilişkin konuşan Bahçeli, "Bu kadar sorunumuz varken, milli güvenliğimiz tehdit altındayken, TSK'nın sığ tartışmaların içine çekilmesi yanlıştır. TSK çok yara almış, hırpalanmıştır. Hürriyet gazetesi tartışmaların seyrini değiştirmiştir. Bir bayan gazetecinin suçlanması da bizim için tuhaftır. TSK ile bazı eleştirilere nasıl baktığı ortaya çıkmıştır. Elbette olması gerekeni, doğru olanı Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu konuları hükümete iletmesidir. TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hassasiyetlerini aktarması doğaldır. Dün Genelkurmay Başkanı önce Başbakan, ardından da Cumhurbaşkanı ile görüşmüş; olan biteni açıklamış olması gerekmektedir. Eğer paylaşmış ve sonuç alamamışsa bir sorun var demektir. Doğrudan medya ile kamuoyuyla iletişime geçilmişse bir sorunun delaletidir" dedi. 

"ASKER BİZİMDİR, HÜKÜMET BİZİMDİR"

Söz konusu habr sonrasında çıkan tartışmaları eleştiren Bahçeli, "Çözümsüzlüğün nedeni nedir? TSK'nın imkan ve kanallarla savunmaya geçmesi neden çok görülmektedir. Medya üzerinden başlatılan karalama kampanyası doğru mudur? Başörtüsü yasağı kaldırılacaksa niye Genelkurmay'ın görüşü alınmaz? Bizim de sorularımız vardır ama bunun ne yeri ne zamanıdır. Huzur kaçarsa tutamayız, istikrar giderse geri getiremeyiz. Ne yapalım çatışıp, çürüyelim mi, kucaklaşıp kardeşçe mi yürüyelim. FETÖ, PKK, IŞİD, PYD/YPG hazır kıta infaz mangalarını Türkiye'ye yöneltmişken iç sorunlar gaflettir. Asker bizimdir, devlet bizimdir, hükümet bizimdir. Fitneye çanak tutan asla bizden değildir" dedi. 

"DEVLETTEKİ KARMAŞANIN SON BULMASI İÇİN EVET"

Bahçeli, konuşmasında başkanlık propagandasını sürdürerek, "Devletteki karmaşanın son bulması için 16 Nisan'da evet diyeceğiz. Çetin düğümler, açılması gereken karanlık yollar vardır. 80 milyona evet çağrısı yapıyoruz. 'Evet'te kararlıyız ve bu ülke için yeminliyiz" dedi. 

"ABD İKİ YÜZLÜ HAREKET EDİYOR"

Türkiye'nin Suriye'deki opeasyonu ve ABD ile ilişkilerine dair konuşan Bahçeli, "Rakka'daki IŞİD varlığına nasıl operasyon yapılacağı belirsizdir. ABD ikiyüzlü davranarak hem nalına hem mıhına vurulmaktadır. Büyük çoğunluğunu YPG'nin teşkil ettiği SGD, ABD'den silah alarak bölgenin çıban başı haline gelmiştir. ABD dönmüş dolaşmış, PKK/YPG ile suç ortaklığına heves etmiştir. Herkes IŞİD'den şikayetçidir. Ancak YPG'nin terör örgütü sayılmayarak teröre cansuyu verilmektedir" dedi. 

"MHP'YE KÜRT KARŞITLIĞI ELBİSESİ GİYDİRMEYE ÇALIŞANLAR..."

AKP'ye oy veren Kürtlerin MHP ile olan yakınlaşmasına dair rahatsızlıklarını kaleme alan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'yi hedef alan Bahçeli, "Doğan Medyası'nın bu selvisi diyor ki, MHP iki ucu keskin bıçak. Kürtlerden 2 oy alan parti var; biri HDP, diğeri AK Parti'dir. AK Parti önemli oranda Kürt seçmene sahip olduğu için MHP'ye karşı mesafeli olması lazım. Bu zatın şuursuz sözleri bizim için ufacık kalmaya mecburdur. MHP, Kürt kardeşlerimizin karşısında gösteren her kim varsa hem bölücü hem de Türkiye düşmanıdır. Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP'ye menfii tutumu bellidir, ama AKP'ye dost mu hasım mıdır? Türk Kürt arasına nifak sokan ya şerefsizdir, ya teröristtir, ya da zulmün oyuncağıdır. Kandil'den sufle alanlar MHP'ye Kürt karşıtığı elbisesi giydirmeye çalışanlar yatacak yeri olmayan günahkarlardır. Bu devlette herkese yer vardır" ifadelerini kullandı. 

"BARZANİ'NİN BAYRAĞINI GÖRMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin ziyareti sırasında Atatürk ve Esenboğa havalimanlarına IKBY bayrağı asılmasını eleştiren Bahçeli, "Bu ziyaretin neden ve sonuçları değerlendirmemiz içinde değildir. Barzani'nin ziyareti üzerine Atatürk Havalimanı'nın bayrak direğine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. IKBY adı altında Irak bayrağı ile asıldığı görülmüştür. Bu Irak'ın kendi iç meselesidir. Ancak bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul'da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir. Bir bürokrat şuursuzluğu mudur yoksa bir komplo mudur? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Bizim Barzani'nin bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur. Türkiye'ye kefen biçen çürümüşün ağırlanması milli vicdanı rahatsız etmiştir" dedi.