Bahçeli’den ‘kafasını meşgul eden’ 100 bin imza açıklaması

Bahçeli’den ‘kafasını meşgul eden’ 100 bin imza açıklaması

Saray'ın Bahçelisi'nden AKP'ye, '100 bin imzalı adayları araştırın' çağrısı geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "100 bin seçmen imzasına gerek olduğunu düşünmüyorum. CHP'nin 15 aday kaydırmasıyla destek buldu. Dolayısıyla buna gerek kalmadı. Bir şahsiyet 100 bin aday için adaylığını koyacağını ısrar etti dolayısıyla , FETÖ'nün siyasi ayağı varsa siyasi seçmeni de vardır. Cumhurbaşkanı adaylığı için verilen imzalar araştırılsın." dedi.

100 BİN SEÇMENE İHTİYAÇ KALDI MI?

Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Dün akşamdan bu yana kafamı meşgul eden bir konu var. Sizlerle paylaşayım mı diye düşündüm. 15 Temmuz'un siyasi ayağı hep tartışıldı. Kesin bir durumdan bahsedilemez hale geldi. İleri ki günde bu nasıl olacak, bilemiyorum. FETÖ'de bir siyasi ayak var demek ki. 4 cumhurbaşkanı adayı 100 bin ile müracaatı ön gördü. Bu 100 bin imza ile adaylık başvurusunda bulunanlardan bir tanesi 15 vekil kaydırması ile destek buldu.

100 bin seçmene ihtiyaç kaldı mı, kalmaması gerekirdi. Ama şahsiyet 100 bin seçmenle adaylığını koyacağında ısrar etti. Akla gelen şu dur; FETÖ darbe hareketinden 15 gün sonra OHAL ortaya konuldu. Çok sayıda meslekte ihraç edilenler oldu. Bunların bir de aileleri, çevreleri, yönü vardır.

‘SİYASİ AYAĞI VARSA SEÇMEN AYAĞI DA VARDIR’

AK Parti'nin İçişleri Bakanı, FETÖ'nün seçmen ayağını takip etmiş midir? FETÖ'nün siyasi ayağı varsa, seçmen ayağı da vardır. Bu 100 bin kişinin içerisinde eğer FETÖ, PKK desteğiyle veya buna benzer imkanlarla bir aday taraması yapılacaksa o zaman FETÖ'nün seçmendeki siyasi ayağının hangi aday etrafında toplandığı hakkında bir kanaat oluşabilir. Burası önemlidir. Ne kadar ByLockçu var, ne kadar görevden alınmış olan var, ne kadar uzaklaştırılmış olan var, bunların ne kadar yakını var? Bunların hepsi hangi aday etrafında düğümlenip 100 bini tamamlayacaksa o zaman Türkiye açısından önemli bir sonuç elde edilmiş olabilir. Pensilvanya'dan talimat gelip de bir aday etrafında 100 bin kişi toplanırsa, 'Benim 100 bin destekçim var' diyecek. Bu bir düşüncedir. Bahçeli bu bilgileri nereden alıyor diyorlar, aklımdan alıyorum.”

 CİHANER: ANCAK MERAK YA DA İDDİANIN KONUSU OLABİLİR

Bahçeli'nin açıklamalarına sosyal medya hesanından yanıt veren CHP Milletvekili İlhan Cihaner, "Sayın Bahçeli’nin talep ettiği şey ancak siyasi bir “merak” ya da “iddianın” konusu olabilir. Böyle bir inceleme talebi seçmen iradesi üzerinde baskı oluşturur. YSK derhal açıklama yaparak kişisel veri niteliğindeki bu bilgilerin sadece ilgili adaya verileceğini açıklamalıdır" dedi.

ÖZDAĞ: BAHÇELİ İMZA VERMEYE TEŞVİK ETTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerini cumhuriyet.com.tr'ye değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli, açık bir şekilde demokratik hakkını kullanmak isteyen seçmeni, terör örgütü üyeliği ve sempatizanlığı zan altında bırakacak bir açıklama yapmıştır.

Bu açıklamayı kabul etmek mümkün değildir. Bahçeli’nin bu açıklaması, İyi Parti’nin vermiş olduğu demokrasi ve hukuk mücadelesinin ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Bahçeli bu sözleriyle, imza vermeyi değişik nedenlerle gündeminde tutmayan insanları imza vermeye sevk edecektir. Türk halkı tehdit edilmekten hiç hoşlanmaz!"

AKŞENER'DEN YANIT

Demokrat Parti ziyareti çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Milleti korkutma ve sindirmeye yönelik açıklamalardan herhangi birisi zarar görürse, buna pabuç bırakmam" dedi.