Bahçeli'den Erdoğan'a 'Man Adası' desteği

Bahçeli'den Erdoğan'a 'Man Adası' desteği

MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı "Man Adası belgelerine" ilişkin ilk açıklamasında, "Belgeler tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanılıyor." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında açıkladığı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesinin yurt dışına para kaçırdığına dair belgelere ilişkin ilk açıklamasında bulundu. 

CHP'nin TBMM'de araştırma komisyonu kurulması talebini eleştiren ve belgelerin "tehdit ve şantaj malzemesi" olarak kullanıldığı savunan Bahçeli şunları söyledi:

ARAŞTIRMA KOMİSYONU TALEBİ BEYHUDE BİR BEKLENTİ

Sayın Kılıçdaroğlu'nun eline bir yolla geçirdiği belgeleri istismar etmek yerine, derhal ve süratle yargıya intikal ettirmesi şu aşamada en mantıklı, en meşru yoldur. CHP'nin konuyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasıyla ilgili talebi, AKP'nin sayısal çoğunluğu dikkate alındığında yalnızca siyasi tartışmaları artırmaya yarayacak gerçekçi olmayan beyhude bir beklenti, belirgin bir kriz temennisidir.

BELGELER TEHDİT VE ŞANTAJ MALZEMESİ OLARAK KULLANILIYOR

Belgeler tehdit ve şantaj malzemesi olarak kullanılıyor. Meclis yargı süreci tamamlandıktan sonra devreye girmeli. Türkiye'nin bu kadar sorun ve sıkıntısı varken, ana muhalefet liderinin sorumlu ve ahlaki davranmak yerine, eline geçirdiği belgelerle fırsatçılık yapması, bu vesileyle siyasi rant hevesine kapılması bir defa samimiyet ve dürüstlükten uzak siyasi bir tavırdır. Türk siyasetinin doğru olup olmadığı belli olmayan belgelerin tesiri altına girerek istikrarsızlık ve kavgaların yörüngesine kayması büyük bir talihsizlik ve yanlıştır.