Bahçeli’den açıklama: Afrin yıkılsın, hükümet yalnız değildir

Bahçeli’den açıklama: Afrin yıkılsın, hükümet yalnız değildir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve TBMM Grubu ortak toplantısının ardından basın açıklaması düzenledi.

TSK tarafından Afrin’e düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Afrin'de Ankara'nın kuyusu kazılmaktadır. Münbiç ise terör koridorunu Akdeniz'e ulaşması için son derece önemlidir. Afrin sınır güvenliğimizin güvence altına alınması için temizlenmesi gereken bir yerdir. PKK'lı caniler Münbiç'ten sökülüp atılırsa hainlerin Suriye'de barınma ihtimali kalmayacaktır. PYD/PKK'ya Afrin tabut Münbiç'in mezar olmalıdır. Ya Afrin yıkılsın ya da teröristler yakılsın” ifadelerini kullandı.

Muhalefet partisi lideri olarak yine iktidarı değil muhalefeti hedef alan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ilişkin “Anlaşılan bu ülkenin Suriye'den çekilme ihtimali şimdilik yoktur. İnancım, Afrin, darmadağın edilecektir bundan kaçış, kurtuluş yoktur. CHP Genel Başkanı'nın bu PYD, PKK hoşgörüsü, operasyonu sulandırma hevesi zillettir alnına sıçrayan kara bir lekedir. Sorumsuz ve gayri milli siyaset tam da budur” dedi.