Bahçeli Erdoğan’ın sözlerine kırıldı: Üzücü açıklamaları cevapsız kalmayacak

Bahçeli Erdoğan’ın sözlerine kırıldı: Üzücü açıklamaları cevapsız kalmayacak

Bahçeli, “Sayın Erdoğan’ın, 24 Mayıs 2017’de Brüksel’e seyahati öncesinde üzücü ve üslup açısından sorunlu açıklamaları cevapsız kalmayacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı ‘FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan’a Twitter’dan yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şöyle konuştu: “Partimizin bu haftaki Meclis grup toplantısında FETÖ’nün siyasi ayağı hakkındaki yorum ve değerlendirmelerim ses getirmiş, yankı bulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı hiç beklemediğim, arzu ve tahmin etmediğim ölçüde grup konuşmamdaki bu sözlerden rahatsız olmuştur. Sayın Erdoğan’ın, 24 Mayıs 2017’de Brüksel’e seyahati öncesinde üzücü ve üslup açısından sorunlu açıklamaları cevapsız kalmayacaktır."

Bahçeli ayrıca Topbaş'ın damadının serbest bırakılması hakkıda "Sayın Cumhurbaşkanı, malumunuz, adalet ve hukuk herkese eşit uygulanmalıdır. Kavurmacı’yı bırakın, kavrulan ülkeye bakın" dedi.

Darbe girişiminin ‘siyasi ayağı’na ilişkin konuşan Bahçeli, “Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yargılanıyormuş. Aklımızın yatmadığı iddia ve ifadelerin netliğe kavuşma ihtiyacı vardır. Şu işe bakınız ki ortada siyasetçi yoktur. Bakan, başbakan veya cumhurbaşkanı olması muhtemel kimseden bahis açılmamıştır. Yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı yerin dibine geçmiştir. Cumhurbaşkanı gözünün yaşına bakmayacağız ‘İsterse babamın oğlu olsun’görüşündedir. Biz bu görüşü isabetli buluyoruz. Artık bahane tükenmiştir. Kripto damarın kesilip atılması, kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi milli bir seferberlik ruhu ile ele alınmalıdır.” demişti.