Bahçeli coştu: Gerekirse milli kudret Rakka'ya yıldırım gibi inmelidir

Bahçeli coştu: Gerekirse milli kudret Rakka'ya yıldırım gibi inmelidir

MHP lideri Bahçeli, Rakka operasyonuna ilişkin, "Türkiye hiçbir şart altında terör örgütü YPG/PYD ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir. Başbakanın MGK'da 'Prensipte anlaşırsak doğrudan operasyona girmeyeceğiz. Taktik, destek vereceğiz. ÖSO önde biz arkada olacağız' ifadeleri yeni bir boyut getirmiştir. Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir. Mesele Türkiye'nin savunmasıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. 

"TÜRK-İSLAM ÜLKÜSÜNÜ ALT EDEMEYECEKLER"

Parti içi muhalefeti hedef alan Bahçeli, "MHP, her türlü kumpasa, her kirli oyuna rağmen diridir, dimdik ayaktadır. Direncimi kırmak isteyenler çok bekleyecektir. Kervan yağmacıları bir kez daha arkalarına bakmadan kaçacaktır. Hain ve işbirlikçiler bu davayı aşamayacak, Türk-İslam ülküsünü alt edemeyeceklerdir" dedi. 

"GEREKİRSE RAKKA'YA MİLLİ KUDRET YILDIRIM GİBİ İNMELİDİR"

Suriye'nin kuzeyinde devam eden 'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin konuşan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye olağanüstü şart ve dönemdedir. El Bab sonuç vermiş, kentin büyük bölümünde kontrol sağlanmıştır. Türkiye'nin El Bab'da mevzi kazanımı, terörizmi odağında etkisiz hale getirmesi bakımından önemlidir. Rakka operasyonu sıradadır. Konuyla ilgili görüşmeler yoğunlaşmıştır. İddia odur ki, İncirlik'in seçilmesi Rakka operasyonun harekat merkezi olarak kullanılması düşünülmektedir. Türkiye'nin ABD ile Rakka operasyonu ile iki ayaklı taslak plan paylaşıldığı anlaşılmaktadır. ÖSO'nun Tel Abyad'dan girip Rakka'ya yönelmesidir. İkinci olarak da El Bab'da Menbiç ve buradan Rakka'ya harekettir. Burada zorlu coğrafi şartlar bilinen gerçektir. YPG'nin doğudan bağımsız girmesi, ÖSO'nun da kuzeyden güneye ilerlemesi ABD'nin talepleri arasındadır. Türkiye hiçbir şart altında terör örgütü YPG/PYD ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir. Başbakan'ın MGK'da 'Prensipte anlaşırsak doğrudan operasyona girmeyeceğiz. Taktik, destek vereceğiz. ÖSO önde biz arkada olacağız' ifadeleri yeni bir boyut getirmiştir. Gerekirse Rakka'ya milli kudret yıldırım gibi inmelidir. Mesele Türkiye'nin savunmasıdır".

"RUSYA'NIN PYD'YE KUCAK AÇMASI DİKKATİMİZDEN KAÇMAMAKTADIR"

Konuşmasında Rusya'nın PYD'ye ilişkin tavrını eleştiren Bahçeli, "Rusya ve İran'ın izleyeceği politikalar da titizlikle izlenmeli, işbirliği ve diyalog kanalları açık tutulmalıdır. Rusya'nın PYD'ye kucak açması dikkatlerimizden kaçmamaktadır. Moskova'daki bölücülük konfrenansına HDP'den de katılımlar olması bizim için ihanettir. Astana ve Cenevre süreçlerine sekte vurulması konusunda Rusya'nın heves içinde olması bizim için iyi okunmayacaktır" diye konuştu. 

"PENSİLVANYA'NIN KAPISINDA NÖBET BEKLEYEN MEŞHUR SİYASETÇİLERDEN İZ YOK"

Darbe girişiminin siyasi ayağına ilişkin konuşan Bahçeli, "Bugüne kadar 3 bin 886 hakim ve savcının ihracı sağlanmıştır. Bu Türk adaletinin ne hale düşürüldüğünün kanıtıdır. FETÖ elebaşı adaletin terazisini kırmıştır. Yıllarca kim haklı, kim haksız birbirine geçmiştir. Masum musun, mahkum mu belli olmamıştır. Nerede FETÖ orada haksızlık, nerede FETÖ orada pisliktir. Onbinlerce kişi tutukludur ancak ortada dişe dokunur isimlere tesadüf edilebilmiş değildir. Pensilvanya'nın kapısında nöbet bekleyen meşhur siyasetçilerden hiçbir iz yoktur" dedi. 

"BAZI AKADEMİSYENLERİN KONFORU BOZULUNCA ORTALIK KARIŞTI"

KHK'lar eliyle ihraç edilen akademisyenleri hedef alan Bahçeli, "Bazı akademisyenlerin konforu bozulunca ortalık karışmıştır. FETÖ ve PKK çizgisinde bulunmaktan rahatsızlık duymayan küçük bir grup hukuk mahallelerine uğrayınca rahatsızlık duyuyorlar. Üniversiteleri tekellerine alanların timsah gözyaşlarına bu milletin karnı toktur. Kimin suçu varsa, kim suçsuzsa Türk mahkemeleri hükmünü verecektir" dedi. 

"İDAMA KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEK VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın idam açıklamalarına da destek veren Bah.eli, "Bunlar oluyorken 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı'na suikast yapmak isteyen darbecilerin yargınlanmasına başlanmıştır. Türk adaletinin bu darbeci ve diğerlerini en ağır şekilde cezalandıracağına inancım tamdır. Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz idam istiyorsa bize düşen bunu Meclis'te yapmaktır. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın. İdamda samimiyse MHP'nin sözü söz buna kayıtsız şartsız destek verecektir. 15 Temmuz Türkiye için dönüm noktasıdır" dedi. 

"CHP'NİN, TKP'NİN, EMEP'İN KUYRUĞUNA TAKILMAK ASIL ÇELİŞKİ DEĞİL MİDİR"

Başkanlığa 'hayır' diyenleri hedef almayı sürdüren Bahçeli, "Son kararın milli irade tarafından verilmesi konusunda uzlaşmaya vardık. Biz devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyeceğiz. Devlet, millet kaynaşmasına destek olacağız. FETÖ'nün yanında mı duracaktık, niye çeleşelim, PKK'nın, CHP'nin, TKP'nin, EMEP'in, elinde kan olan aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki değil midir? Biz vatan millet diyoruz elimizin taşın altına sokuyoruz. Hayır diyen vatandaşlarımıza sözüm yoktur, bilakis iradelerine saygım vardır. Fakat hayırsızlardan oluşan, hayır cephesi kurarak fesatlık yapan emekli siyasetçilere, eski tüfeklere, terör bölücülük taşeronlarına itibarımız yoktur, sırtımız da bunlara dönüktür" ifadelerini kullandı. 

"PKK'NIN DALINA SALINCAK KURAN BU ZİHNİYET 1923 CHP'Sİ DEĞİLDİR"

CHP'ye sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "16 Nisan'da bir parti, bir şahıs, bir siyaset değil, milletimiz anayasa değişikliğini oylayacak, kendi geleceği hakkında karar verecektir. Hayır koalisyonunun niçin telaşlı, niçin tahammülsüz olduğudur. Demokratik nezaket hiç gözetilmemektedir. CHP sözcüleri bazı, anketçiler, bir kısım çürük çarık fikir sahipleri MHP tabanın yarıdan fazlası hayır verecek kehanetiyle yatıp kalkmaktadır. Kafaları büyük, içi boş, tut kulaklarından çifte koş. Bitli baklanın kör alıcısı olur misali, CHP sözcüleri 16 Nisan'ı kara göstermeye çalışmaktadır. Milletten ödleri kopmaktadır. PKK'nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet 1923'ün CHP'si değildir. Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olurmuş. CHP yanına aldığı bölücülükle mimlenmiştir. Ne derse desinler MHP 16 Nisan'da evet diyecektir" diye konuştu. 

"CUMHURBAŞKANI SİSTEMİYLE DEVLETE DÜZEN, ÜLKEYE HUZUR GELECEK"

Bahçeli, başkanlık sistemini överek, "Cumhurbaşkanı hükümet sistemi gelmesiyle devlete düzen, ülkeye huzur gelecektir. Türkiye tek yürek, tek millet, tek ses olacaktır. Bundan kimler, neden rahatsızlık duymaktadır. İlkesizler Türkiye'yi kilitleyip bunalım çıkmazına mahkum etmek isteyenler emri nereden almıştır?" dedi.