Bahçeli: Bozkurt işareti başbakanın eline yakışmış, rahatsız olanlar işine baksın

Bahçeli: Bozkurt işareti başbakanın eline yakışmış, rahatsız olanlar işine baksın

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın bozkurt işareti yapmasına ilişkin, "Başbakan’ın Bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? Türk milletinin ferdine Bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

"BOZKURT İŞARETİ BAŞBAKANIN ELİNE YAKIŞMIŞ"

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP grup toplantısında bozkurt işareti yapmasını yorumlayan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Başbakan partisinin grup toplantısında yapmış olduğu Bozkurt işareti günlerce konuşuldu. İlginçtir ki, siyasi gündem buna göre konuşlandı. Herkes fıtratına uygun görüş sarfetti: Niye yaptı, neden yaptı, ne söylemeye çalıştı? Şeklindeki sualler havalarda uçuştu, ortalığa doluştu. Toz duman geçtikten, her şey yerli yerine oturduktan sonra değerlendirme yapmak için bekledim, izleyip, niyet ve mesaj sahiplerini gördüm. Bir defa, Başbakan’ın Bozkurt işareti eline yakışmış, samimi ve milli duruşuna tam oturmuştur. Rahatsız olanlar kendi işine bakmalıdır. Ne yapsaydı, başka ülkelerin sembollerini mi kullansaydı? Türk milletinin ferdine Bozkurt yapmak düşer, fitnecilere yiyecek ekmek yoktur."

"EVET DİYEREK YENİ BİR BOZKURT DESTANI YAZACAĞIZ"

Başkanlığa 'evet' diyeceklerini bir kez daha vurgulayan Bahçeli, açıklamasının devamında, "Sayın Yıldırım, siyasi zerafet ve hoşgörü kapsamında Bozkurt yapıyorsa, bunu saygı, takdir ve tebrikle karşılamak asıl ve esastır. Evet diyerek yeni bir Bozkurt destanı yazacağız. Mürüvvete endaze olmaz inancıyla adam gibi, Bozkurt ruhuyla evet mührünü basacağız. Bozkurt yapmak ilk bakışta hiç kimseyi MHP’li, Ülkücü yapmaz; ama en azından dürüst ve içtense milli ve yerli olduğunu kanıtlar" ifadelerini kullandı.