BAE'ye 'Fahreddin Paşa' yanıtı: Sokak adı değiştiriliyor

BAE'ye 'Fahreddin Paşa' yanıtı: Sokak adı değiştiriliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BAE Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağın ismini "Fahreddin Paşa Sokağı" olarak değiştirecek.

Osmanlı döneminin komutanlarından Fahreddin Paşa'nın Medine'den çok sayıda değerli eser çaldığını söyleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'e Ankara'dan 'yanıt' geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BAE'nin Ankara Büyükelçiliğinin bulunduğu Çankaya İlçesi İlkbahar Mahallesi'ndeki 613. sokağın adının "Fahreddin Paşa Sokağı" olarak değiştirilmesi için hazırlık çalışmalarına başladı. 

Sokağın ismi, gerçekleştirilecek ilk Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında alınacak kararla değiştirilecek. Meclis kararının ardından "Fahreddin Paşa Sokağı" tabelası, BAE Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa asılacak. 

NE OLMUŞTU?

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Fahreddin Paşa'nın Medine'den çok sayıda değerli eseri çaldığı iddia edilmişti.

Bakan paylaşımında, "1916 yılında Türk Fahri Paşa'nın Medinetü'l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam'dan İstanbul'a "Seferberlik" ilan ederek , Medine'deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu." ifadelerini kullanmıştı. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu açıklamaya yanıt olarak, "Senin ecdadın neredeydi?" ifadelerini kullanmıştı.