'Badem'le Türkiye'yi geziyor

'Badem'le Türkiye'yi geziyor

Yüksek lisans öğrencisi otostop çekerek kedisiyle Türkiye'yi geziyor.

Bursalı yüksek lisans öğrencisi göğsündeki çantasında bulunan 'Badem' isimli kedisi ve sırtındaki çadırıyla Türkiye'yi şehir şehir geziyor. 

Ocak ayından bu yana Badem'le 14 şehir gezdiğini ve sponsor bulması halinde dünya turuna çıkmayı hedeflediğini söyleyen genç otostopçu, "Ben Badem'i gezdirmeye karar verdiğimde Rail gruplarıyla konaklamaya başlamıştık. Artık Badem beni gezdiriyor çünkü onu sevenler bizi şehirlerine davet ediyor, şehirlerinin yemeklerini ısmarlıyorlar veya gezilmesi gereken yerleri gezdiriyorlar" dedi.

Otostop çekerken zorlanmamak için Badem’i taşıma kabı yerine çantada taşıdığını kaydeden Kuşçu, ocak ayından bu yana İstanbul, Bursa, İzmit, Adapazarı, Düzce, İzmir, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin’i gezdiklerini, Adana’da ise Çukurova Rock Festivali’ne katıldıklarını dile getirdi.

‘HERKES BADEM’İ SEVİYOR’

İnsanların Badem’e oldukça ilgi gösterdiğini belirten Kuşçu, “7 den 70’e herkes Badem’i seviyor. Televizyon veya sosyal medyada birçok insanın hayvan sevmediğini düşünüyoruz ama yollarda insanların gerçekten hayvanları çok sevdiğini gördüm. Her meslekten her yaş grubundan insanla tanışıyoruz. Bugüne kadar bin insanla haşır neşir olduk, hepsi Badem’i çok hoş karşıladı.”

‘DÜNYAYI GEZMEK İSTİYORUZ’

Genç otostopçu, sosyal medyada açtığı ‘Bademontheroad’ isimli profil ve Rail grupları sayesinde farklı şehirlerden insanların kendisini bulup, şehrine davet ettiğini ancak sponsor bulması halinde dünyayı dolaşmak istediğini kaydederek, “Şu an hali hazırda hem mühendis hem öğrenci görünüyorum devlet kredisiyle geziyorum. Gezim bittiğinde 1 sene sonra 12 bin lira borçlu olacağım. Sponsor bulabilirsem dünyayı da gezmeyi istiyoruz.” (İHA)

 

DAHA FAZLA