Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırganı tahliye eden hakim cemaatten tutuklandı

Ayşegül Terzi'ye tekme atan saldırganı tahliye eden hakim cemaatten tutuklandı

İstanbul Maslak'ta bir otobüste hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği gerekçesiyle tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nu ilk celsede tahliye eden hakim İbrahim Uyanık, Fethullah Gülen cemaati soruşturması kapsamında tutuklandı.

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen 8 hakim ve savcı bugün tutuklandı. Tutuklanan hakimler arasında İstanbul’da bir otobüste hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu'nun cezaevinden tahliye edilmesi kararına imza atan hakim İbrahim Uyanık da var.

DHA'dan Ümit Türk'ün haberine göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve gözaltına alınan 54 hakim ve savcıdan 8'i sevk edildiği hakimlikçe, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. 46 şüpheli ise yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı

[ih2]

 

202 HAKİM VE SAVCI İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca (HSYK) geçen hafta 202 hakim ve savcının meslekten ihracına ve haklarında soruşturma yapılmasına karar vermişti. 55 hakim-savcı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla gözaltı kararı vermişti. Soruşturma kapsamında 54 kişi gözaltına alınmıştı.