Ayşe öğretmen için denetimli serbestlik girişimi

Ayşe öğretmen için denetimli serbestlik girişimi

Bebeğiyle birlikte cezaevine giren Ayşe öğretmenin, serbest kalması için avukatından yeni girişim.

20 Nisan’da 6 aylık bebeğiyle birlikte Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne giren öğretmen Ayşe Çelik’in avukatı Masuni Karaman, Çelik ile ilgili infazın denetimli serbestlik yoluyla uygulanması için hakimliğe başvuracak.

Karaman, başvuruyu Salı ya da Çarşamba günü Diyarbakır İnfaz Hakimliği’ne yapacağını belirtirken, buna benzer örneklerin olduğu ve nihai kararın Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verileceğini söyledi.

İLERİ HATIRLATIYOR

Sokağa çıkma yasakları döneminde Diyarbakır'da, Beyaz Show programına telefonla bağlanarak “Çocuklar ölmesin” diyen öğretmen Ayşe Çelik, ‘örgüt propagandası’ suçlamasıyla 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Çelik cezanın infazı için geçtiğimiz Cuma günü 6 aylık bebeğiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne girdi.

DENETİMLİ SERBESTLİK NEDİR?

Koşullu Salıverilme Şartları ve Denetimli Serbestlik Yasası Koşullu salıverilme (şartlı tahliye); cezasının bir kısmı cezaevinde infaz edilen “iyi halli” hükümlünün, cezasının kalan kısmını dışarda toplum içinde belli şartlara uyarak geçirmesini sağlayan bir cezanın infazı kurumudur.