Ayrıntı Yayınları’ndan Ankara Üniversitesi’ne yanıt: İbiş’ten ödül almak prestij değil utançtır!

Ayrıntı Yayınları’ndan Ankara Üniversitesi’ne yanıt: İbiş’ten ödül almak prestij değil utançtır!

Ayrıntı Yayınları, Ankara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan Roman ve Öykü Ödülleri yarışmasının duyurulması için yapılan başvuruya yanıt verdi.

Ayrıntı Yayınları, Ankara Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan Roman ve Öykü Ödülleri yarışmasının duyurulması için yapılan başvuruya yanıt verdi. Rektör İbiş'li Ankara Üniversitesi'nin yarışmaya katılım daveti ve yarışmanın duyurulması için destek istediği başvuru, Ayrıntı Yayınları tarafından "Erkan İbiş'ten ödül almak bize prestij değil utanç getirir" açıklamasıyla reddedildi.

Yayın Kurulunda haksız ve gerekçesiz işinden edilen 3 akademisyenin yer aldığı Ayrıntı Yayınları bünyesindeki Ayrıntı Dergi’ye yapılan başvuru, "Ankara Üniversitesi, KHK’larla gerekçesiz işten attığı akademisyenlerini roman ve öykü ödülleri için yarışmaya çağırdı!" ifadeleriyle duyuruldu.

"Ayrıntı Dergi ve Ayrıntı Yayınları olarak Ankara Üniversitesi’ne yanıtımızdır" başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın yetkili duyurunuz için teşekkür ederiz. Ancak Ankara Üniversitesi gibi bizim yazarlarımızın ve editörlerimizin içinde olduğu bilim insanlarını hiçbir gerekçeye dayanmadan kurumlarından atan, onlara karşı tacizlerini sürdüren, üniversite olmanın hiçbir refleksini gösteremeyen bir kurumun vereceği ödülleri güvenilir bulmuyor, yazarlarımızın Erkan İbiş'ten ödül almasının bize prestij değil utanç getireceğini düşünüyoruz."