Ayrılmak istediği erkeğin ölüm tehditleri yüzünden buhran geçiren 21 yaşındaki kadın intihar etti

Ayrılmak istediği erkeğin ölüm tehditleri yüzünden buhran geçiren 21 yaşındaki kadın intihar etti

Antalya’da 21 yaşındaki Rojda Önder, ayrılmak istediğini söylediği M.S.Ş.’nin "Seni öldürürüm" tehditleri yüzünden buhran geçirerek yaşamına son verdi.

Antalya’da 21 yaşındaki Rojda Önder, ayrılmak istediğini söylediği 26 yaşındaki M.S.Ş’nin "Seni öldürürüm" tehdidinden bunalıma girerek intihar etti.

Önleyici cezaların olmaması ve sistematik hale gelerek engellenmeyen erkek şiddeti, yaşam haklarına yönelik yapılan tehdilerden korunamayacağını düşünen kadınların yaşamlarına son vermesine neden oluyor.

2 yıl önce M.S.Ş. ile dini nikah kıyan Önder, M.S.Ş.’nin bir süre sonra bir suçtan cezaevine girmesi üzerine ailesinin yanına döndü. Genç kadın daha sonra denetimli serbestlikle Antalya Adliyesi’nde çalışmaya başlayan M.S.Ş.’nin yanına giderek ayrılmak istediğini, artık dayanamadığını söyledi. DHA’nın haberine göre M.S.Ş., "Ayrılırsan seni öldürürüm" diyerek, Rojda Önder’i tehdit etti. Eve gelip durumu ailesine anlatan Önder, ablası A.Ö.’ye korktuğunu ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde ailesiyle birlikte yemek yedikten sonra odasına çekilen Önder’den uzun süre haber alamayan ablası odaya girmesi üzerine kardeşinin iple kendini astığını gördü. Eve gelen sağlık ekipleri Rojda Önder’in yaşamını yitirdiğini belirlerken, genç kadının cansız bedeni otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü.

A.Ö., kardeşinin M.S.Ş.’nin tehdidinden sonra korktuğunu ve psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

DAHA FAZLA