Aynur Kanbur cinayetinin tek şüphelisi 1 yıl sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldı

Aynur Kanbur cinayetinin tek şüphelisi 1 yıl sonra gözaltına alınıp serbest bırakıldı

İstanbul Şişli'de 1 yıl önce çöp atmak için çıktığı evinin önünde öldürülen dansçı Aynur Kanbur'la ilgili davada cinayetin tek şüphelisi gözaltına alındı ancak delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı.

Dans grubu Mezdeke'nin üyesi Aynur Kanbur'un öldürülmesinin ardından Cinayet Büro ekiplerinin başlattığı soruşturmada katil zanlısının Mecidiyeköy'deki metrobüs durağından geldiği saptanmıştı. Cinayetin ardından katil zanlısının ters yöne, Beşiktaş'taki otobüs duraklarına doğru yürüdüğü ve kayıplara karıştığı belirlendi.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; cinayet soruşturmasındaki görüntülerde, zanlının apartmana giriş ve çıkışı 4 dakika sürüyor. Olay yeri incelemesinde de dairesinin kapısında silahla vurulan Kanbur'un saldırgandan kaçmaya çalıştığı anlaşıldı.

GÖZALTINA ALINDI, SERBEST KALDI

Cinayet sonrası Kanbur'un bağlantıları araştırıldı. Güvenlik kamerasından elde edilen katil zanlısının eşkâline uyan bir şüphelinin, Aynur Kanbur'un kızı Dilara Güngör'ün çevresinden bir kişi olduğu belirlendi. Cinayetten sonra Dilara Güngör'e "Başın sağ olsun" mesajı atan şüpheli, gözaltına alındı. Cinayetle bağlantısının olmadığını iddia eden, maddi delil bulunamadığı için ifadesinin ardından serbest bırakılan şüphelinin kimliğine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Bu ifadenin ardından soruşturma genişletildi. Leyla Adalı, Fahrettin Aslan'ın oğlu Sacit Aslan, Kanbur'un yakın arkadaşı dansçı Asena, Pınar Eliçe'nin de aralarında bulunduğu 70 kişi ifade verdi.

Cinayet soruşturmasını yürüten polis, failin 'tanıdık' olma ihtimali değerlendiriyor. Mecidiyeköy'den direkt eve gidip cinayeti işleyen katilin, apartmana nasıl girdiği araştırılıyor. Katili tanıdığı için kapıyı açmış olabileceği düşünülen Kanbur'un cep telefonu da incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi. Soruşturma, bu incelemeden çıkacak sonuçlara göre yürütülecek.

DAHA FAZLA