Aydoğan: Başıma bir şey gelirse sorumlusu siyasi irade

Aydoğan: Başıma bir şey gelirse sorumlusu siyasi irade

Gezi Direnişi'nde polisin attığı biber gazı kapsülüyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Gezi Direnişi'nde polis saldırısı sonucu gaz kapsülüyle sol ayağından yaralanan Aydoğan, bir ay hastanede yattı, aylarca ayağının üstüne basamadı.

Polisler ve bakanlıklar aleyhine açtığı tazminat davası reddedildi. Suç duyurusu ise faili meçhule gönderildi.

Aydoğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında, Gezi eylemine katılanlar için söylediği sözler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından gözaltına alınan Aydoğan, ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’ suçlamasıyla ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı.

'AKLIMI BAŞIMA ALMAM GEREKTİĞİ SÖYLENDİ'

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'ye konuşan Aydoğan, gözaltına alındığında “Sen kimsin lan, koskoca Cumhurbaşkanı hakkında suç duyurusunda bulunuyorsun’ denilerek darp edildiğini anlatan Aydoğan, “Zorla tutanak imzalatmak istediler. İmzalamadım, savcı tarafından bırakıldım ama ‘aklımı başıma almam gerektiği’ söylendi. Telefonum hala emniyette. 13 gün iş göremezlik raporu aldım ve polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi.

'AİLEM İÇİN TEDİRGİNİM, KORKUYORUM'

Erdoğan hakkındaki şikayetin takipsizlikle sonuçladığını belirten Aydoğan, şöyle devam etti: “İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, mahkeme masraflarının da benden tahsil edilmesine karar vermiş. 6 Şubat’ta adliyeye gittim. İki sivil polis beni takip ediyordu. Mahkeme masrafının ne kadar olduğunu ve neden benden tahsil edildiğini öğrenmek için kaleme girdim. Yargıç oradaymış, ‘Bize hesap mı soruyorsun’ deyince polisler beni ite kaka dışarı çıkardılar. O sırada yere düştüm ve başımı yere vurdum. ‘Akıllı ol. Dua edin nefes alıyorsunuz, seni de etrafındaki herkesi de toza çeviririz’ diye tehdit ettiler. Gözaltına alındım. Akşam altı gibi bırakıldım. Bu olay hakkında da suç duyurusunda bulundum ama ailemle ilgili tedirginim, korkuyorum. Üç çocuğum var. Bizlere vebalıymışız, potansiyel suçluymuşuz gibi davranılıyor. Neden? En baştaki kişi bizleri terörist olarak tanıtıyor çünkü.” 

'BU TOPLUMU AYRIŞTIRMAYIN'

Erdoğan’a “Hz Ömer’in adaletinden söz ediyorsunuz. Ben bir vatandaş olarak ağzınızdan düşürmediğiniz adaleti beş yıldır adliye koridorlarında arıyorum. Hak, hukuk istiyorum. Formalite adaleti değil yüreğinde karşılığı olan adaleti istiyorum. Bir vatandaş olarak çok şey istemiyorum. Sizden nefret etmiyorum. Siz de bu toplumdan çıktınız, lütfen bu toplumu ayrıştırmayın” sözleriyle seslenen Aydoğan, “Benimle konuştuklarında ise takdir ediyorlar. Sisteme başkaldırıyorum ve yarın başıma ne geleceğini bilmiyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu siyasi iradedir diyorum” dedi.