Aydınlık'tan saraya manşetten destek: 'CHP, PKK ve FETÖ Türkiye düşmanı cephede birleşti' iddiası

Aydınlık'tan saraya manşetten destek: 'CHP, PKK ve FETÖ Türkiye düşmanı cephede birleşti' iddiası

Aydınlık gazetesi bugün Doğu Perinçek'in yazısının da başlığı olan "PKK ve FETÖ ile el ele Faşizme Karşı Birleşik Cephe!" manşeti ile çıktı. CHP yönetimi, PKK, Gülen Cemaati ve AKP'nin Abdullah Gül-Ahmet Davutoğlu kanadının "Türkiye karşıtı" cephede birleştiğini iddia eden Perinçek, CHP ve HDP'den gelen AKP karşıtı birlik çağrılarını "Türkiye düşmanlığı" olarak yaftalayıp yine AKP'nin yanında saf tutmuş oldu.

Aydınlık gazetesi manşetleri ile şaşırtmamaya devam ediyor. Uzunca bir süredir AKP/Saray rejimini bırakarak muhalefet odaklarına saldırmayı görev edinen Aydınlık bugünkü manşeti ile AKP'nin son operasyonlarını aklamış oldu. Ülkeyi adım adım tek adam diktasına taşıyan AKP/Saray rejiminin, HDP'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonların ardından CHP ve HDP'li vekillerin de dillendirdiği faşizme karşı ortak tutum alma çağrılarını "Türkiye düşmanı" cephe çağrısı olarak yaftalayan Perinçek yazısında CHP ve PKK arasında kurulduğunu iddia ettiği bu cepheyi FETÖ ve AKP'nin Abdullah Gül-Ahmet Davutoğlu kanadının da desteklediğini öne sürdü.

"TÜRKİYE'DE FAŞİZM TEHTİDİ VARSA, O TEHDİT AMERİKA GÜDÜMLÜ FETÖ-PKK İTTİFAKINDAN GELMEKTE"

Yazısında, "CHP yönetimi, HDP-PKK, FETÖ ve AKP’nin Gül-Davutoğlu kanadı “faşizme karşı birleşmek” iddiasında. Arkalarında ABD emperyalizmi var. Açın Amerikan gazetelerini, her gün aynı  söylem. Yatıp kalkıp Türkiye’nin faşist diktatörlüğe gittiğini yazıyorlar. Çünkü Türkiye ABD emperyalizmine karşı vatan savaşı veriyor" diyen Perinçek, Kılıçdaroğlu, Gül ve Davutoğlu'na da akıl vermekten çekinmeyerek, "Umarız Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ve Davutoğlu bu yoldan dönerler. Çünkü oluşturdukları cephe vatan bütünlüğüne karşıdır, Cumhuriyet'e karşıdır. Eğer Türkiye’de bir faşizm tehdidi varsa, o tehdit Amerika güdümlü FETÖ-PKK ittifakından gelmektedir" dedi.

PERİNÇEK'İN ANLADIĞI ANTİ-FAŞİST CEPHE: KÜRT DÜŞMANLIĞI, YAYILMACI MİLİTARİST DIŞ POLİTİKA

Kendince "Türkiye karşıtı" cepheyi tarif eden Doğu Perinçek bunun karşısında Türkiye'de zaten faşizme karşı birleşik cephe olduğunu ve bu cephenin Türkiye cephesi olduğunu yazdı. Perinçek'e gçre bu cephede yer tutanlar HDP'ye dönük AKP operasyonuna alkış tutanlardan, IŞİD'in boşalttığı bölgeye ÖSO adı altında diğer cihatçı grupları yerleştirmek için gerçekleştirilen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyenlerden oluşuyor. Doğu Perinçek/Aydınlık bu tavrıyla, AKP/Saray rejiminin tek adam diktasına doğru attığı her adımın arkasında durduğunu, saray eliyle yürütülen operasyonları sol terminolojiyi kullanarak nasıl akladığını bir defa daha ortaya koymuş oldu.