Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyeliği söz konusu olamaz

Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyeliği söz konusu olamaz

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin AB üyeliğinin söz konusu olamayacağını söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Brüksel'in Ankara ile sürekli temas halinde olması gerektiğini ancak Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Malta'daki AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Kurz, anayasa değişikliği referandumunun AB'de birçok kesim tarafından kırmızı çizginin aşılması ve Türkiye'nin AB'den uzaklaşmaya devam etmesi olarak görüldüğünü söyledi.

Kurz, "Ankara ile düzenli olarak iletişim kurmaya devam etmeliyiz. Elbette müzakereler için birtakım kanallara ihtiyacımız var ancak Türkiye'nin AB'ye üyeliği söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

'YABANCI GAZETECİLERE GÖZALTI KABUL EDİLEMEZ'

Sputnik’in aktardığı haberde, Kurz, yabancı gazetecilerin gözaltına alınmasının ve muhalefete baskı yapılmasının da kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Belgesel yapımcısı olarak tanınan ve Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alınan 35 yaşındaki İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande, iki gün önce Türkiye'den sınır dışı edilmişti. Almanya'da yayınlanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel de halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.