Avukat Timtik: İktidar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerini kabul edecek

Avukat Timtik: İktidar, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerini kabul edecek

Avukat Ebru Timtik, “AKP iktidarına karşı hak kazanılmaz. Çok acımasızlar’ deniyor. Hayır, bu zamanın sonunda umuyorum ki iktidar onların taleplerini kabul edecek” dedi.

Avukat Ebru Timtik AKP’nin, açlık grevindeki akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın taleplerini kabul edeceğine inandığını söyledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için yaptıkları açlık grevinin 167. gününde. Avukat Ebru Timtik, Gülmen ve Özakça'nın cezaevindeki durumunu Zafer Arapkirli ile Seyr-i Sabah'a aktardı.

Gülmen ve Özakça’nın durumlarına ilişkin bilgi veren Timtik, ”Gün içerisinde normal insanlar gibi sabahları uyanıp aktivitelerini sürdürüyorlar. Akşamları uyuyorlar. Fakat vücut kendini en kısıtlı enerji harcamaya endekslediği için hareketleri yavaş. Ama onun dışında günlük performansları iyi. Çok sınırlı ayağa kalkıyorlar. Daha çok yatakta ya da bir yerden bir yere giderken sandalye ile yapıyorlar bunu. Ancak şu anda bulundukları yer çok küçük bir hücre. İçinde tuvaleti bulunan hastanenin hücrelerinde kalıyorlar. Bu yüzden sandalye kullanamıyorlar” dedi.

‘DÜNYADA BÜTÜN KAZANIMLAR BU TİP EYLEMLER SONUCUNDA OLMUŞTUR'

"Farkındalık yaratılması için bu kadar ağır bir bedel ödenmemeliydi" diyen Timtik, "Bu kadar zamandan sonra bir kazanımın olmasını ben de arzu ediyorum. ‘AKP iktidarına karşı hak kazanılmaz. Çok acımasızlar. Onlardan böyle bir şey beklemiyorum' deniyor. Hayır, ben bekliyorum. Dünyada bütün kazanımlar nihayetinde bu tip eylemler sonucunda olmuştur. İktidarlar elbette sıkışırlar, elbette halkların geniş taleplerine cevap vermek durumunda kalırlar. Yoksa biz demokratik hak kazanımına inanmazdık. Bu zamanın sonunda iktidar onların talepleri kabul edecekler, umuyorum" ifadelerini kullandı.