'Avrupa'da istismarcıları soyup üzerine aç fare atıyorlar'

'Avrupa'da istismarcıları soyup üzerine aç fare atıyorlar'

Çocuk istismarına yönelik 'kimyasal hadım' tartışmasından sonra yeni bir çıkış geldi: "Avrupa'da çocuğa yönelik cinsel istismar suçu işleyenleri çırılçıplak soyup üzerine aç fare atıyorlar."

İleri Haber

KRT Haber'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, çocuğa yönelik cinsel istismar suçu işleyenlerin toplumdan aforoz edilmesi gerektiğini savundu. Söz konusu suçları işleyenlerin ağırlaştırılmış müebbet hapis alıp ömür boyu toplum içine çıkmaması gerektiğini dile getiren Yedekçi, bu tezine ilişkin ABD ve Avrupa'dan bazı 'örnekler' verdi. 

Yedekçi, 'insan hakları savunucuları kızacak ama çocuğa yönelik cinsel istismar suçu işleyenlerin evlerinin işaretlendiği, suçluları çırılçıplak soyup üzerine aç fare atıldığı şeklinde örnekler var' ifadelerini kullandı.

'TOPLUMDAN AFOROZ EDİLMELİ, EVLERİ İŞARETLENMELİ'

Yedekçi'nin o sözleri şu şekilde: "Bir sapık böyle bir eylem yapıyor sonra tutuklanıyor, iki sene sonra, üç sene sonra sokağa çıkıyor. Yine aynı çocuklarla berabar, aynı insanlarla beraber. Avrupa'da, Amerika'da bunlarla ilgili ne yapılıyor diye araştırdık. Mesela evleri işaretleniyor, bu sokakta dolaşmaması gereken tehlikeli bir çocuk tacizcisidir diye evleri işaretleniyor, kimse ona ekmek bile satmıyorlar, bütün toplumdan afaroz ediliyor ve her yerden uzak tutuluyor.

[ih2]

'BUNLAR KORKUNÇ ŞEYLER AMA YAPILABİLİR'

"Belki biraz insan hakları savunucuları bana kızacaklar ama" diyen Yedekçi şu ifadeleri kullandı: "Bence yapılması gereken şeyler bunlar. Bir adamı mesela çırıplıklak soyuyorlar ve üzerine bir sürü aç fare atıyorlar, bu da Avrupa'da olmuş. Bunlar korkunç şeyler ama onların da çocuklara yaptıkları korkunç şeyler. Tabi biz bunların yapılmasını istemiyoruz, biz Avrupa ve Amerika'da uç örnekleri okuduk. Bizim önerimiz şu; ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanmalılar bir daha asla toplum içine çıkmamalılar."

[ih3]