Avrupa Konseyi'nde bir garip oylama: 'Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi'

Avrupa Konseyi'nde bir garip oylama: 'Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi'

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda bugün “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturum düzenlenecek.

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda bugün düzenlenecek “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturumda, Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili tasarı oylanacak.

Strazburg'da başlayan AKPM 2017 Bahar Dönemi Genel Kurulu'nda bugün, Türkiye'de "demokratik kurumların işleyişiyle ilgili hazırlanan rapor" üyeler tarafından değerlendirilecek.

HT Business'ta yer alan habere göre, AKPM Türkiye raportörleri Estonyalı Marianne Mikko ve Norveçli Ingebjorg Godskesen tarafından hazırlanan belge ve oturum sonunda oylanacak karar tasarısı dün toplanan denetim komitesinde ele alındı. Türkiye'de özellikle Fethullah Gülen cemaatinin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL uygulaması bünyesinde alınan karar ve uygulamaların eleştirildiği raporda, "demokratik kurumların işleyişinin bozulduğu" belirtiliyor.

Raporun görüşülmesinden sonra oylanacak karar tasarısında ise Türkiye'ye 35 maddeden oluşan tavsiyelerde bulunuluyor ve AKPM ile Türkiye arasındaki iş birliğinin devam etmesi için bu tavsiyelerin yerine getirilmesi gerektiği ifade ediliyor.