Atilla Taş'ın yargılandığı davada 2 tahliye

Atilla Taş'ın yargılandığı davada 2 tahliye

Atilla Taş'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 13 ismin yargılandığı Fethullah Gülen cemaatine ilişkin davada 2 kişi tahliye edildi.

Fethullah Gülen cemaatine ilişkin davada tahliye kararı verilmesinin ardından "Anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlamalarıyla haklarında açılan soruşturma sebebiyle serbest bırakılmayarak ikinci kez tutuklanan 12'si tutuklu 13 isim hakkında görülen davanın üçüncü duruşmasında savcı, 'kaçma şüpheleri bulunduğu' gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu isimler Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız ile tutuksuz yargılanan Ali Akkuş katıldı.

Sanıkların savunmasının tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaa verdi. Savcı mütalaasında, Sanıkların "örgüt üyeliği" suçundan yargılandıkları dava ile dosyanın birleştirilmesini talep etti. Ayrıca, kuvvetli suç delilleri olduğu ve yurt dışına kaçma şüphelerinin bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamını istedi. Duruşma, sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin talepleri ile devam etti.

Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların "örgüt üyeliği" suçundan yargılandıkları davanın ile bu dava dosyası ile birleştirilmesine karar verdi. Tutuklu sanıklardan Cihan Acar ve Bünyamin Köseli'nin tahliyesini kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmetti.