Atatürk'e hakaretin sponsorluğu Erdoğan'a uzanıyor

Atatürk'e hakaretin sponsorluğu Erdoğan'a uzanıyor

Atatürk'e hakaret edenleri, Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde bu kurumdan şaibeli ihaleler almaya başlayan Albayrak ailesi finanse ediyor

TVNet'te yayınlanan "Derin Tarih" isimli programda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler eden program yapımcısı Hasan Akar ve "Derin Tarih" dergisi yazarı Süleyman Yeşilyurt'u, Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde bu kurumdan şaibeli ihaleler almaya başlayan Albayrak ailesi finanse ediyor. Derin Tarih dergisinin imtiyaz sahibi de Mustafa Albayrak.

Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar ve Süleyman Yeşilyurt'un da faaliyet gösterdiği TVNet, Derin Tarih ve Yenişafak gibi yayın organları Albayraklar Medya bünyesinde yer alıyor.

Recep Tayyip Erodoğan’ın İBB Başkanlığı'na seçilmesiyle birlikte, Albayrak Grubu’nun İstabul Büyükşehir Belediyesi’nden ihaleler almaya başlamış, şirketin Ticaret Odası’ndaki dosyasında bu ilişki ortaya çıkmıştı.

İBB’den aldığı ihalelerle 1 trilyondan fazla gelir elde ettiği açıklanan ve en çok ihalenin İETT’den alındığı ortaya çıkan Albayraklar’ın, İBB’den 20 ayrı şirketle usulsüz ihale aldığı tespit edilmişti. 

Yandaş TVNET kanalında yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle Süleyman Yeşilyurt hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Atatürk'ün hatırasına hakaret etme" suçundan soruşturma başlatılmıştı.