Atatürk’e hakaret eden Nurcu Akar tahliye edildi

Atatürk’e hakaret eden Nurcu Akar tahliye edildi

Atatürk ve annesine hakaretten tutuklanan Nur Cemaati hocası Hasan Akar tahliye edildi.

"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanan Nur Cemaati 'hocalarından' gerici Hasan Akar tahliye edildi. Akar'ın aldığı 2 yıl 6 aylık hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce bozuldu.

Mahkemenin bozma kararında sanığın videosunun yayınlanmasına rızasının olmadığından aleniyet unsurunun oluşmadığı, videonun eski tarihli olabileceği nedeniyle de davada düşme kararı verilebileceği savunularak, dosya, Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Akar hakkında bir videoda Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Sözleriyle büyük tepki çeken Akar, Haziran ayında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi, Temmuz ayında davayı karara bağlayarak Akar'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplamda 2 yıl 6 ay hapsine hükmetti.

ZAMAN AŞIMINDAN DÜŞME KARARI VERİLEBİLİR

Akar'ın karara itiraz etmesi üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 18. Ceza Dairesi 5 Ekim günü kararı bozdu. Daire kararında, suça konu videonun yayınlanmasında sanığın rızasının olmadığı, yayınlayan kanalın videoyu sosyal paylaşım sitesinden aldığını ifade etti. Habertürk’ün aktardığı habere göre videonun Adli Tıp Kurumu'na ya da görüntü çözümü konusunda uzman bir kuruma gönderilerek suç tarihinin şüpheye mahal bırakmayacak şekilde tespit edilmesi gerektiği, 2004 yılında çekildiğinin tespiti halinde ise her iki suç yönünden zaman aşımı süresi dolduğu dikkate alınarak düşme kararı verilebileceği kaydedildi.

İstinaf Mahkemesi, dosyanın yeniden incelenmek ve hüküm kurulmak üzere bozduğu kararı Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi, Akar'ın da tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Gerici Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" gibi skandal ifadeler kullanmıştı. "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen  Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu iddia etmişti.