Atatürk büstlerine saldırılar devam ediyor!

Atatürk büstlerine saldırılar devam ediyor!

Manisa’da yıkılmış bir okulun bahçesindeki Atatürk büstüne yapılan saldırı, yurttaşların tepkisini topladı.

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi’nde, uzun süredir atıl durumda olduğu için yıkılan Hilmi Bakırlı İlkokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstüne, 2 gün önce kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıda bulunuldu.

Kırkağaç kırsalındaki Bakır Mahallesi'nde bulunan okul, 15 yıl atıl kalmasının ardından 7 ay önce yıkıldı. Yıkım sırasında bahçede bulunan Atatürk büstüne ise dokunulmadı.

YERE FIRLATILDI

2 gün önce yapılan saldırıda kaidesinden ayrılan büst yere fırlatıldı. Büstün bu durumu yurttaşların da tepkisini çekti.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Konunun sosyal medyada yankı bulmasının ardından bir açıklama yapan Manisa Valiliği, olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

"Atatürk büstünün bulunduğu Kırkağaç ilçemiz Hilmi Bakırlı İlköğretim Okulu 1963 yılında yapılmış olup, 2008 yılına kadar okulda eğitim öğretime devam edilmiştir. 2008 yılından sonra okul Bakır Belde Belediyesi'ne tahsis edilmiştir. Binaya Valilik Makamının 22/02/2016 tarihli ve 2000935 sayılı onayı ile yıkım kararı verilmiş, 26/05/2016 tarihinde yıkımı için bina yine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir. Binanın tekrar okul olarak kullanılamayacağı değerlendirildiğinden eski okul binasının yıkımı 17/07/2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

14/02/2018 tarihinde Atatürk Büstü'nün olduğu bölgede gezen bir şahıs tarafından Atatürk Büstü'nün yerde olduğu görülmüş olup, bu şahıs tarafından fotoğrafı çekilerek sosyal medya hesabında yayınlaması ile olay duyulmuş ve yerde olan Büst kaldırılarak muhafaza altına alınmıştır. Yapılan araştırmada büst ve kaide üzerinde tahribat ve darbe izine rastlanılmamıştır. Konuyla ilgili adli süreç başlatılmış olup, idari inceleme ve araştırmalar da devam etmektedir."

DAHA FAZLA