Aslı Erdoğan: Türkiye bir toplama kampına dönüştü

Aslı Erdoğan: Türkiye bir toplama kampına dönüştü

Aslı Erdoğan, Türkiye'nin hali hazırda bir "toplama kampına" dönüştüğünü söyledi.

Yazar Aslı Erdoğan, bugünkü Türkiye ile Nazi iktidarının başlangıcındaki Almanya arasında paralellikler gördüğünü belirtti. Erdoğan, "insanların artık ne zaman ve neden alıkonulacağı belli değil" dedi.

Erdoğan, Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından verilen Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri töreninde, Alman haber ajansı dpa'ya Türkiye'deki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu. DW'nin aktardığına göre, "Türkiye ne yönde ilerliyor?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, bugünkü Türkiye ile Nazi iktidarının başlangıcındaki Almanya arasında paralellikler gördüğünü ifade etti.

Yazar Erdoğan, "Birçok benzerlik var, tabii farklılıklar da. Bunu itiraf etmeliyim zira karşılaştırmalar her daim tehlikelidir. Ancak gerçekten tüm hızımızla totaliter bir tek adam rejimine doğru dümen kırıyoruz" dedi.

'YAKINDA YARIM BİR CÜMLEDEN BİLE TUTUKLANACAĞIZ' 

Erdoğan açıklamasında hukukun işlememesi durumunda tehlikenin özellikle artacağını belirterek, Türkiye'nin hali hazırda bir "toplama kampına" dönüştüğünü söyledi.

"İnsanların ne zaman ve neden alıkoyulacaklarını, ne zaman çıkabileceklerini ya da çıkıp çıkamayacaklarını bilmediklerini" söyleyen Erdoğan, "Muhtemelen yakında yarım cümleler, yarım tırnak işaretleri, yarım virgüller yüzünden tutuklanacağız. İnanın bana daha kötü bir zaman yaşamadım" dedi.

'UMUTTAN BU KADAR KONUŞULMASI, UMUTSUZLUĞU GÖSTERİYOR' 

Ödüllü yazar Erdoğan söz konusu şartlar altında bir sanatçının sanatsal faaliyetlerini de yapamadığını belirterek, "Pek tabii ki bir sanatçı, başına bir tabanca dayanmışken, arya söyleyemez. Kim böylesi bir ortamda edebiyat ya da sanatla uğraşabilir ki? Tabii ki bu, yaşamaya devam etmemiz için tek dayanağımız. Umuda yönelik o kadar çok konuşuluyor ki, sadece bu bile aslında ne kadar umutsuz olunduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.