Asker talimatıyla binlerce meyve ağacı kesildi!

Asker talimatıyla binlerce meyve ağacı kesildi!

Şırnak’taki Besta bölgesinde bulunan binlerce meyve ağacı, Balveran Jandarma Karakolu Komutanlığı yetkilileri tarafından verildiği iddia edilen emir doğrultusunda korucular tarafından kesildi.

Şırnak’ın Balveren Beldesi ile Uludere ilçesine bağlı Şenova Beldesi arasında kalan Besta bölgesinde son bir ay içerisinde binlerce meyve ağacı kesildi. Besta’da bulunan Bişiye Reş, Geloşî ve Mila Sine bölgelerinde kesimi halen devam eden ağaçların, bölgeye her sabah saatlerinde askerler gözetiminde giden korucular tarafından yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık bir aydır devam eden doğa katliamında kesilen binlerce ağaç ise Balveren ve Şenova beldeleri arasında kalan Milli Jandarma Karakolu’nun karşısındaki geniş alanda toplanıyor.

‘EMİR JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN VERİLDİ’

Yaşanan doğa katliamı hakkında konuşan DBP Balveren İlçe Eşbaşkanı Sadun Sezer, yaklaşık bir ay önce Jandarma Komutanlığı yetkililerinin yurttaşlardan ağaçları kesmelerini istediğini aktardı. Yurttaşların komutanlık yetkililerinin isteğini yerine getirmemesinin ardından, korucuların devreye konulduğunu söyleyen Sezer, “Ağaçların kesilmemesi için bölgenin ileri gelenleri, Milli Jandarma Karakolu yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Karakol yetkilileri ise ‘Güvenliğimiz için bölgedeki ağaçların yakılması ve kesilmesi gerekir’ cevabını verdi” dedi.

‘ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SES ÇIKMADI’

Dihaber’e konuşan Sezer, yaşanan katliamın önüne geçmek için belde yurttaşlarının imza toplayarak Şırnak İşletme Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduğunu fakat bir geri dönüşün olmadığını aktardı. Bölgede şu ana kadar binlerce ceviz, fıstık, elma, armut, erik ve menengiç ağacının kesildiğini hatırlatan Sezer, doğa katliamına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade ederek, “Ağaç kesimi halen devam ediyor. Köylerdeki yurttaşlar ile birlikte bu katliama dur demek için harekete geçeceğiz” diye konuştu.  

DAHA FAZLA