Artvin'de HAZİRAN paneli: Yeni bir başlangıç için saltanata ve başkanlığa hayır!

Artvin'de HAZİRAN paneli: Yeni bir başlangıç için saltanata ve başkanlığa hayır!

Artvin'de 'Yeni bir başlangıç için saltanata ve başkanlığa hayır' başlığı ile düzenlenen HAZİRAN paneli yoğun ilgi gördü.

Birleşik HAZİRAN Hareketi Artvin Meclisi, Haziran Yürütme Kurulu üyesi Erkan Baş ve Ozan Sürer'in katılımıyla 'Memleket için, yeni bir başlangıç için saltanata ve başkanlığa hayır!' paneli gerçekleştirdi.

Artvin halkının yoğun ilgi gösterdiği panel, AKP/Saray Rejimi'nin Türkiye'yi sürüklediği çözülme ve başkanlık referandumunda HAYIR sonucunun çıkması için sürdürülecek mücadele tartışıldı.

'BÜYÜK BİR HESAPLAŞMAYA DOĞRU GİDİYORUZ'

Panelde il sözü alan Erkan Baş, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gelişen süreci özetleyerek başladığı konuşmasında, "15 Temmuz’un ardından başından beri karşı durduğumuz AKP iktidarını biz yıkacağımızı söyledik. 16 Temmuz sabahı itibariyle AKP/Saray merkezli darbenin başladığını belirttik" derken, "Büyük bir hesaplaşmaya doğru gidiyoruz. 15 Temmuz’un ardından OHAL ve KHK’lar ile yaratılan durumun yerleşmesi için yapılacak referandum ile karşı karşıyayız."

Erkan Baş şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye’de asıl mesele AKP’nin gücünden çok AKP karşısındaki muhalefetin AKP’yi yıkacak gerçek gücü ve iradeyi şekillendirememiş olmasıdır. Referandum bizim açımızdan bir fırsattır. En kötü sonuçta bile kaybedecek birşeyimiz yok. Ama tersi durumu düşünelim, AKP/Saray iktidarını yıkabileceğimiz bir fırsat var. Henüz son söz söylenmedi, henüz son kavga verilmedi. Gezi’deki milyonları tekrar harekete geçirmeliyiz. Hazirancıların görevi bir adım öne çıkmaktır. Referandumda hayır çıkabileceğini Türkiye’ye göstermeliyiz. Gezi’de birlikte mücadele ettiğimiz milyonlara hayır çıkabileceğini kanıtlamalıyız."

'ERDOĞAN ÇANTASINI ALIP GİTMEYECEK ASIL KAVGA O ZAMAN BAŞLAYACAK'

Bu sürecin öne çıkan iki başlığının olduğunu belirten Erkan Baş, ilk olarak, "Hayır çıkabileceğini Bizim Mahalle’ye kabul ettirmeliyiz" derken, AKP ve MHP seçmenlerinden hayır çıkabileceğini ve burada Haziran hareketine çok özel bir misyon biçilmesi gerektiğini belirtti. 

Baş, "Türkiye’nin kaderinin devrimcilerin eline geçtiği bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Devrimcilerin ülkenin kaderini değiştirdiği dönemlerde bambaşka bir dönem açılır. Mesele referandumda hayır çıkartmaktır ama hayır çıktığında Erdoğan çantasını alıp gitmeyecek. Asıl kavga o zaman başlayacak. Biz buna da aday olmalıyız, talip olmalıyız" diyerek sözlerini bitirdi.

'HAZİRAN BİTMİŞ BİR PROJE DEĞİLDİR'

Erkan Baş'ın ardından söz alan Ozan Sürer ise Haziran Hareketi'nin bitmiş bir proje olmadığını, her zaman genişlemeye açık olduğunu bellirterek,  12 Eylül referandumundan günümüze gelişen süreci aktararak AKP iktidarının Türkiye'ye vaad ettiği her başlıkta başarısız olduğunu belirtti. 

"Bu salonu tıklım tıklım doldurmanın anlamı memlekete dair sorumluluk almak anlamına geliyor. Kavgayı konuşmanın vaktidir. Başkanlık teranesi 12 Eylül referandumu ile başladı. Bombalar patlıyorken, Beşiktaş patlamasının ardından hayatını kaybedenler daha yerden kaldırılmadan bile Meclis'ten yasa geçirmeye çalıştılar. Artık yönetemiyorlar ve krize girdiler. Bir çözülme hali yaşıyorlar." dedi.

AKP iktidarının yıkılmamak için saldırmaktan başka şansı olmadığını belirten Sürer, "Bizim gibileri yanyana getirmeliyiz. Yarın değil bugünden başlamamız gerekiyor. Yanyana gelmeliyiz. Birbirimize sahip çıkmakta zafiyet gösteeriyoruz, birleşmeliyiz." dedi.

Sürer sözlerini, Artvin'in geçmişteki mücadelesinden ve bugünlerde süren Cerattepe direnişinden verdiği örneklerle sonlardırdı.

Panel, konuşmacıların ardından devam eden forum ile sona erdi.