Artvin Çoruh Üniversitesinden 'kişiye özel' iş ilanı

Artvin Çoruh Üniversitesinden 'kişiye özel' iş ilanı

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Anabilim Dalı için yayılanan ilanda kimya doktorası yapmış bir öğretim görevlisi talep edildi.

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Anabilim Dalı için bir iş ilanı yayınladı. Üniversite zihinsel engelliler anabilim dalı için kimya doktorası yapmış bir öğretim görevlisi talep etti.

Üniversitenin internet sitesinde yayımlanan ilanda bölümle alakası olmayan doktora talep edilmesi kişiye özel yayımlanmış olduğunu gözler önüne serdi.

Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Anabilim Dallarının gereksinimi olan mesleki, bilimsel ve etik özellikler bakımından donanım koşullarının dikkate alınmadığını belirterek ilana tepki gösterdi. 

BirGün'de yer alan habere göre, üniversitenin ilanına karşı bir açıklama yayımlayan ÖZDER, Rektörlüğün “kimya doktorası” şartını “Bilimsellikten uzaklık” olarak değerlendirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özel Eğitim alanına nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin en önemli şartlarından birisi, alanında akademik kariyer yapmış nitelikli akademisyenler tarafından eğitilmesi ve özel eğitim gereksinimlilik tanımı içerisinde olan bireylerin eğitim sürecinde bilimsel eğitim uygulamaları konusunda derin bir mesleki görüş ve uygulama yeterliliklerinin kazanılmasıdır. İlanda belirtilen koşullara sahip akademik özellikler, bu bölümde olması gereken akademik personellerin özellikleri ve donanımı ile uyuşmamaktadır.”

DAHA FAZLA